Skip to content

Expositie met werken van Peter Manders, Petra van Harte en Joeri van Beek geopend

7 juni 20142 minute read

Wassenaar – Op deze prachtige zomerse dag, 7 juni 2014, werd de expositie met werken van Peter Manders, Petra van Harte en Joeri van Beek geopend. De tentoonstelling, die zich bevind in de Windlustmolen, werd geopend door Hanny Faber-Meindersma. Namens de gemeente was wethouder Inge Zweerts de Jong aanwezig.

Peter Manders
Lid van de Kunstgroep Wassenaar, zoekt als kunstenaar en grafisch ontwerper altijd naar het spanningsveld tussen abstractie en figuratief, het platte vlak en het suggereren van ruimte. In juni toont hij zijn schilderijen met daarop prominent afgebeeld in kringloopwinkels opgedoken figuurtjes als een cowboy, Donald Duck, een konijn op klauwhamer. ” Het gaat mij vooral om in beelden de dramatiek van het zijn vast te kunnen leggen”, aldus Peter over zijn nieuwe werk, dat in juni in de Galerie te zien al zijn. Bent u benieuwd? Kom dan in de Molen kijken of beter nog kom naar het Kunstcafé op vrijdag 13 juni.

Petra van Harte
Petra toont een maandlang fotobeelden die bestaan uit origineel fotomateriaal en digitaal bewerkt foto’s. “Met deze beelden laat ik ‘mogelijkheden’ van gebeurtenissen en plaatsen zien. Misschien ben ik er geweest, misschien heb ik het gezien”, aldus Petra over haar huidige werk. Petra van Harte, lid van de Haagse Kunstkring, gebruikt beelden uit films en fotografie ontleend aan massamedia. De interpretatie van deze beelden als ook de plaats van de toeschouwer t.a.v. het kunstobject vormt voor haar als kunstenaar de basis voor onderzoek naar het beeld. Tegelijk met de tentoonstelling exposeert zij in het Gemeentemuseum met de expositie ‘Licht’.

Joeri van Beek
Joeri toont foto’s getiteld Schoonheid van het Niets. “Het is mijn passie om het bestaande, maar vaak onopgemerkte te fotograferen . De camera is voor mij het middel om vast te leggen wat mij raakt. Scherp gemarkeerde composities, duidelijke structuren, doorleefde materialen en authentieke kleuren zijn de kenmerken van mijn werk. Ik word blij van iets dat ogenschijnlijk niets is, maar toch grote schoonheid heeft.” Joeri zoomt zo in op haar onderwerp dat de oude functie niet meer herkenbaar is , of abstract wordt, een pure compositie waarbij iedereen er een eigen invulling aan kan geven. Zij zal ook objecten tonen uit de series ‘Vergeten Gezichten’ en ‘Niets’.

De tentoonstelling is te bezoeken t/m zondag 6 juli. Morgen 8 juni zijn de kunstenaars in Galerie in de Molen aanwezig.

 

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top