Skip to content

Verwaarloosde ouderen

7 juni 20144 minute read

Wassenaar – Huisartsen maken zich zorgen over de verwaarlozing van ouderen. Door de extramuralisering van de ouderenzorg zullen circa 15.000 mensen in 2014 thuis blijven wonen. Dit aantal neemt in de komende jaren alleen maar toe. Zij zouden vervuilen, vereenzamen en zorgen voor gevaarlijke situaties voor henzelf en voor omwonenden. Als mensen langer thuis wonen, dan moet dat kunnen in een veilige omgeving met goede ondersteuning en zorg, vindt Bianca van Wijk, Senioren-assistent. Bianca heeft eerder als adviseur bij een grote zorginstelling gewerkt en weet dat veel senioren en ouderen niet in een veilige omgeving wonen waar zij de ondersteuning en zorg krijgen die zij hard nodig hebben.

Wie zorgt er voor onze ouderen?
Senioren en ouderen moeten zelf zorg en hulp organiseren en komen steeds minder vaak in aanmerking voor een plek in een verzorgingshuis. Alleen voor wie de zorg echt noodzakelijk is, krijgt een indicatie voor zo lang mogelijk zorg thuis. Op mantelzorgers, zoals kinderen, vrienden en buren komt veel meer druk te staan, verwacht ook de huisartsenvereniging. Ouderen willen over het algemeen wel langer thuis blijven wonen, mits er voldoende zorg en ondersteuning is. “Ik zie veel te vaak dat ouderen langzaam vereenzamen en vervuilen omdat er niemand naar ze omkijkt”, zegt Bianca van Wijk die regelmatig dit soort situaties meemaakt. “Ik ben blij dat ik dan wat kan betekenen voor deze mensen”. “Ondanks dat mijn klanten de diensten uit eigen zak moeten betalen, zie ik dat ze tevreden en blij zijn dat ze zorg en aandacht krijgen”. “Ook familie, kinderen en buren zijn blij dat ik als persoonlijke assistent betrokken ben bij mijn klanten. Ik heb regelmatig contact met de klanten en de familie en ik kan lokaal en persoonlijk inspelen op wensen en veranderingen. Op iedere wens zoek ik een passend, betrouwbaar en betaalbaar aanbod, zodat mijn klanten op een goede en vertrouwde manier de gewenste hulp krijgen.”

Bianca vindt het belangrijk dat haar klanten zelf de regie houden zodat zij op een prettige manier kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Om zelf invulling te geven aan de service- en welzijnsdiensten wordt zij ingezet zodat ouderen zo lang mogelijk, veilig en prettig zelfstandig blijven wonen. Zij staat klaar als professionele partner om het voor haar klanten makkelijker te maken.
Bianca van Wijk staat in de regio Den Haag e.o. klaar om haar klanten van dienst te zijn.
Neem gerust contact op voor meer informatie 06-486 101 71
Of kijk op www.senioren-assistent.nl

Zorg op maat
De ouderenzorg en zorg thuis moet anders georganiseerd worden om deze toegankelijk en betaalbaar te houden. Uitgangspunt bij de hervorming van de zorg is dat er meer ondersteuning in de eigen omgeving wordt ingezet. Daarbij wordt er uitgegaan van wat mensen kunnen in plaats van wat zij niet kunnen. Als ondersteuning nodig is wordt er allereerst gekeken naar het eigen sociale netwerk en de financiële mogelijkheden van de betrokkenen en wordt hulp dichtbij georganiseerd. Zorg voor ouderen wordt zo veel mogelijk persoonsvolgend gemaakt. De klant heeft zeggenschap en kan op basis van de wettelijke zorggrond hulp en zorg zelf inkopen. Voor zorg, hulp en ondersteuning die niet valt binnen de wettelijke zorggrond, kunnen betrokkenen een beroep doen op particuliere organisaties zodat er een totaal pakket wordt samengesteld die aansluit op de behoeften en specifieke wensen van de klant.

Franchise-onderneming
Senioren-assistent is een jonge organisatie die persoonlijke service biedt aan senioren als antwoord op de veranderingen in de ouderenzorg. Vanuit hun hoofdkantoor in Breda ondersteunen zij het landelijk netwerk van persoonlijke assistenten. Senioren kunnen een lidmaatschap afsluiten en direct gebruik maken van de diensten, kortingen en service van Senioren-assistent. Tevens hebben zij direct toegang tot een persoonlijke assistent die kosteloos langskomt voor een kennismakingsgesprek om de hulpvraag te inventariseren en te organiseren.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top