Skip to content

SuS Stadtlohn prolongeert C-toernooititel

9 juni 20143 minute read

Wassenaar – Het internationaal C-juniorentoernooi van Blauw-Zwart was afgelopen Pinksterweekend weer een groot succes. Net als de vorige editie, in 2012, wist het Duitse SuS Stadtlohn beslag te leggen op de eerste plaats.

Het toernooi begon zaterdag met de poulewedstrijden waarin plaatsing voor de kampioenspoules van zondag afgedwongen moest worden. Na veel wedstrijden en nog meer doelpunten op de zonovergoten Schulpwei wisten uiteindelijk HBS, Varde, Voorschoten, IFC, SuS Stadtlohn, GDA, De Meern en Blauw-Zwart C1 door te dringen tot de finalepoules.

Blauw-Zwart C1 had zaterdag al zijn wedstrijden gewonnen, waarbij zelfs geen tegendoelpunt geïncasseerd werd, dus de verwachtingen voor de zondag waren bij zowel spelers als supporters hoog gespannen. Maar helaas, alle wedstrijden gingen deze tweede toernooidag verloren, ondanks het feit dat Jeugdvoorzitter Frits Rosendaal voor een heuse Aziatische olifant als mascotte gezorgd had. Maar de aanwezigheid van de grijze reus mocht niet baten.

De finale ging uiteindelijk tussen het zeer sterke De Meern en titelverdediger SuS Stadtlohn. Het werd een interessante wedstrijd van hoog niveau. De Meern was aanvankelijk de betere ploeg, maar wist de weinige kansen niet te benutten. De Duitse aanvallen waren schaars, maar zeker niet van gevaar ontbloot. Het tij leek te keren nadat scheidsrechter Winkelman zich genoodzaakt zag om een spelers van De Meern na een harde overtreding van het veld te sturen. Dee Nederlanders wisten echter het eindsignaal toch met 0-0 te halen, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden om een winnaar te verkrijgen. Die namen de Duitsers net iets beter dan hun tegenstanders, waardoor zij wederom met de grootste beker aan de haal gingen.

De prijs voor de beste keeper ging naar Menno Vink van De Meern. Tot meest waardevolle speler van het toernooi werd Nicolaas Marcheaux van HBS uitgeroepen. De Fairplay Cup, wellicht de mooiste prijs van het toernooi, ging naar het Deense Varde IF.

Al met al was het weer een geweldig toernooi, dat niet georganiseerd had kunnen worden zonder de hulp van de volgende sponsors: Business Club Blauw-Zwart, Club van 100 Blauw-Zwart, Glas en Schilderwerken A. l’Ami, Electrotechnisch Installatie Bureau l’Ami, Wildenberg Recycling B.V., Fotostudio Van der Plas, Tacx, Le garage Van der Velde, G.J. van den Holst, J. K. van Dool, Brasserie De Badmeester, Kluswijs Van Veen, Hamaco, Lagerberg Verhuisgroep, Grieks restaurant Eleni, Miko koffieservices, Bella Schoonmaakbedrijf, Keurslagerij Groeneveld, L.J. Sport Langstraat, Party Rental Company Forepark, Graphic Square, Weste Bezit Maatschappij B.V., Jan Schuurman Kantoorvakhandel, Aerofit Healthclub, UTS Abbing Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen. Allen hartelijk dank voor uw bijdragen.

De eindstand van het 28e Blauw-Zwart Internationaal C-juniorentoernooi:

1. SuS Stadtlohn
2. De Meern C1
3. HBS
4. Voorschoten ’97
5. GDA C2
6. Varde IF
7. Blauw-Zwart C1
8. Kloetinge
9. sc Monster
10. Hardinxveld
11. GDA C3
12. De Meern C5
13. VVSB
14. SHO
15. dvv Delft
16. Blauw-Zwart C2
17. Fredericia Kfum
18. Blauw-Zwart C4
19. Blauw-Zwart C3
20. IFC

Tags

BlauwZwartSus StadtlohnWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top