Ga naar hoofdinhoud

Tasha’s World treedt op tijdens veiling Rijnlands Lyceum Wassenaar

10 juni 20142 minute read

Wassenaar – Uniek zal het worden, hedenavond (10 juni 2014). Een evenement dat u niet mag missen: de Rijnlandse kunstveiling voor het goede doel. Zo’n 70 kunstwerken van zowel leerlingen als van docenten van het Rijnlands Lyceum gaan onder de hamer o.l.v. veilingmeester Chris Vellinga. Het belooft een prachtige avond te worden. Niet alleen omdat de kwaliteit van de werken zo hoog is (het doet niet onder voor datgene dat heden ten dage voor duizenden euro’s bij Christies wordt geveild), maar ook omdat Tasha’s World voor de muzikale omlijsting zal zorgen.

Tasha’s World is de artiestennaam van de Rotterdamse soul en jazz-zangeres Natascha Slagtand. Haar inspiratiebronnen zijn artiesten als Billy Holliday, Ella Fitzgerald, Curtis Mayfield en Quincy Jones. Ze kreeg diverse onderscheidingen waaronder de Zilveren Harp, de Essent Award en in 2013 werd ze genomineerd voor de Radio 6 Soul & Jazz-award. De muziek van Tasha’s World is het best te omschrijven als een combinatie van hiphop, soul en jazz.

Overigens gaat de opbrengst van de veiling gaat naar twee heel verschillende doelen. Het eerste doel is Shuktara (www.shuktara.net) in Calcutta, India. Een goed doel dat 15 jaar geleden door de broer van Rijnlands tekendocente Kate Royle is opgericht voor Indiase jongeren die verstoten zijn omdat ze een fysieke handicap hebben. Het is een kleinschalig project, waarbij het geld direct naar de diverse projecten van Shuktara gaat.

Het andere goede doel is dichter bij huis. De leerlingen van het Rijnlands hebben een grote wens: zitmeubilair voor in het atrium. Leerling Charlie Linck (5V) heeft, met hulp van een architect, banken bedacht die precies boven de verwarmingen in het atrium passen. Een prachtig idee dat werkelijkheid kan worden, als er voldoende geld beschikbaar is…

De organisatoren van deze veiling, de kunstvakdocenten Frank Karremans, Kate Royle, Corinna Voorham, Janine ter Haar en Gerben Steenvoorde, heten u dinsdag 10 juni a.s. graag welkom. Inloop is vanaf 18.45 uur (een welkomstdrankje staat voor u klaar) en de veiling start om 19.30 uur.

Tags

RLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top