Skip to content

Jeroen Slaghekke bloedsnel tijdens mid-season test

11 juni 20142 minute read

Wassenaar – Jeroen Slaghekke heeft opnieuw van zich doen spreken in Amerika. Na zijn 4e plaats in het voorprogramma van de Indy 500 meldde de coureur uit Wassenaar zich vooraan tijdens de officiële USF2000 testdagen op het circuit van Mid-Ohio. Op de technische baan van 3,6 km klokte de enige Nederlander in de opstapklasse naar IndyCar onder meer twee keer de snelste tijd.

“Ik heb heel veel zelfvertrouwen getankt”, vertelt Jeroen Slaghekke, die weer even terug is in Nederland in de opmaat naar de tweede seizoenshelft. “Het doel was om de goede lijn door te trekken en dat is gelukt: twee keer de snelste van iedereen en alle vijf sessies in de top 4.”

Het verschil maken
De Nederlander voelde zich thuis op de ‘Europese baan’ in de staat Ohio. “Het circuit van Mid-Ohio lijkt op het circuit van Brands Hatch: veel hoogteverschillen, bochten met banking, heuveltjes en zowel langzame als snelle stukken. Mijn ervaring in Engeland (Jeroen was in 2011 vice-kampioen in het Britse Formule Ford, red.) kwam me goed van pas. Dit is een baan waar je als rijder het verschil kan maken.”

De tweedaagse test op het circuit in de staat Ohio, niet ver van de grens met Canada, stond vooral in het teken van het optimaliseren van afstelling én de samenwerking met zijn team, Belardi Auto Racing. “Ondanks dat ik het merendeel van de sessies op gebruikte banden reed en de concurrentie op vers rubber, waren we constant bovenin de tijdenlijst te vinden.”

‘Kan niet wachten’
Op 19 en 20 juli racet Jeroen Slaghekke in Toronto tijdens de vijfde ronde van het USF2000 kampioenschap, dat uit zeven rondes bestaat. “Na de zeer positief verlopen testdagen kan ik bijna niet wachten om weer te mogen racen”, besluit de 22-jarige coureur, die vastbesloten is zijn Amerikaanse droom waar te maken.

Tags

Jeroen SlaghekkeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top