Skip to content

Afscheid Tini van der Heiden SKW

14 juni 20143 minute read

Wassenaar – In een geanimeerde bijeenkomst op 2 juni, met ook nog een ingewikkeld onderwerp als minimaregelingen, nam mevr. Tini van der Heiden-Bakker afscheid als voorzitter van het Sociaal Kontakt Wassenaar.

Hans Hupkes, zelf deelnemer aan het SKW als voorzitter van enkele maatschappelijke organisaties, sprak Tini toe. ”Beste, lieve Tini”, zo sprak Hans Hupkes tijdens de bijeenkomst van de SKW op maandag 2 juni j.l. ”ik heb je als toenmalig wethouder Sociale Zaken elf jaar geleden gevraagd of jij de voorzittershamer ter hand wilde nemen. Een goede keuze, het SKW zat min of meer op een dood spoor.” Het SKW bestond al sinds de jaren ´70 als platform van organisaties en burgers op het terrein van maatschappelijke dienstverlening en zorg. (Vandaar de 2 k’s in Kontakt volgens de spelling van die tijd.) Met voortvarendheid blies Tini het SKW nieuw leven in. Tini heeft een goede hand in het kiezen van actuele onderwerpen op het terrein van zorg en welzijn. Ze nodigt voor de maandelijkse bijeenkomsten (uitgezonderd januari, juli en augustus) sprekers uit over onderwerpen als het welzijnsbeleid van de gemeente, Vluchtelingenwerk, huiselijk geweld, visie op wonen, sociale veiligheid, Vegro verpleegartikelen. Niet te vergeten de ”Kanteling”, de nieuwe manier van werken voor het aanvragen van thuishulp, aanpassingen en voorzieningen in woningen. Nieuwe wethouders stelden zich voor. Gemeenteraadsleden komen veel naar het SKW.

Tini maakte ook veel werk van de netwerkfunctie van het SKW. Doordat ze strak de hand aan de agenda èn de tijd houdt, kan men na afloop tijdens een drankje informeel contacten leggen. Een uitzondering vormt deze vergadering op 2 juni j.l., die uitloopt tot half zes, een historische gebeurtenis! Volgens Hans Hupkes is ”Tini een strenge juf op een goede manier. Wat maakt Tini zo bijzonder? Zij pakt de benadering van een probleem op een menselijke manier aan. Zij neemt ieders bijdrage serieus!” De groei die het aantal aanwezigen heeft doorgemaakt is bijzonder: elf jaar geleden was er een handjevol belangstellenden. Nu, in 2014, zijn er veertig tot vijftig aanwezigen. Het SKW is een platform, het ”geweten van Wassenaar op sociaal gebied”. De waarderingssubsidie vanuit de gemeente Wassenaar kon mede hierdoor op niveau blijven.

Het SKW is dankbaar dat Hans Hupkes elf jaar geleden zo’n goede keus heeft gemaakt!

Tini van der Heiden bloost onder al deze lovende teksten. Zij dankt hiervoor en introduceert haar opvolger: Pim van de Locht. Hij is bereid om de taak van Tini over te nemen. De aanwezigen heten Pim met applaus welkom!

Heel veel dank aan Tini van der Heiden – door een ongelukkige valpartij wekenlang beperkt in haar functioneren – voor haar niet-aflatende inzet en inbreng voor het SKW!

Emmy van der Wilk,
Penningmeester Stichting Sociaal Kontakt Wassenaar (SKW).

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top