Ga naar hoofdinhoud

“Zomerbloei, en op zoek naar de eerste orchidee” in de Ganzenhoek (Noord Meijendel)

14 juni 201443 second read

Wassenaar – Woensdag 25 juni start om 19.30 uur vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord een excursie van Dunea/Staatsbosbeheer o.l.v. vrijwilligers van Dunea en Staatsbosbeheer. Het gebied is een zeer gevarieerd stuk duin, dat enerzijds bestaat uit bos, en anderzijds uit open duin.

Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal vooral aandacht worden gegeven aan zomerbloeiers in het duin. Mogelijk heeft de natuur die zich vanaf 2007 in een nieuwe richting ontwikkelt al kunnen leiden tot de eerste orchideeën. We gaan op zoek! Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Kosten: volwassenen 5,- en kinderen tot 12 jaar € 3,-
Aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl of Tel: 088 3474849 (max. aantal personen 15).

Tags

DuneaWassenaar
Back To Top