Ga naar hoofdinhoud

Duindigt viert redding met Grote Prijs der Lage Landen

17 juni 20143 minute read

Wassenaar – De vaderlandse drafsport maakt zich weer op voor één van de hoogtepunten van het seizoen, Duindigt’s Grote Prijs der Lage Landen. Hoewel de grandeur van de grote jaren met winnaars van wereldfaam misschien wel definitief verleden tijd is, brengt de koers nog ieder jaar opnieuw sterke deelnemers aan de start. Dat is dit jaar niet gelukkig anders. Naast een deel van de Nederlands top, is er ook voldoende buitenlandse deelname.

Dat de Grote Prijs een prijzengeld van 22 mille heeft en een sterke bezetting, is te danken aan sponsor Wieger de Ruiter. De Soestenaar is ook de drijvende kracht achter Arabian Emirates Day, die eveneens zondag op het programma staat. De Ruiter is penningmeester van de International Federation of Arabian Racehorses en is er via contacten in Abu Dhabi en Qatar in geslaagd om Duindigt op de agenda te zetten voor een zwaar gesponsord circuit voor Arabische renpaarden. Er zal zondag in 4 rennen en 7 draverijen in totaal 100.000 euro van eigenaar wisselen. Op Duindigt zijn bovendien diplomaten van diverse ambassades en consulaten aanwezig.

De meeting met de Grote Prijs der Lage Landen is het startsein voor betere tijden voor Duindigt. Deze week tekenden het bestuur van de baan en de eerder genoemde Wieger de Ruiter een overeenkomst waarin de laatste een exclusieve optie heeft verworven om het hippodroom het komende jaar voor minstens 12 miljoen euro aan een partij te verkopen die op Duindigt minimaal 15 jaar paardensport garandeert en die de baan ingrijpend zal renoveren. Ingewijden denken dat de nieuwe eigenaar uit een der Golfstaten zal komen. Ook wordt direct een fors bedrag overgemaakt om de komende koersdagen van voldoende PR en prijzengeld te voorzien. Met deze overeenkomst lijkt de toekomst van Neerlands oudste Renbaan op de valreep veiliggesteld. De aanvang is zondag om half twee en voor de eerste 600 bezoekers staat koffie met appeltaart gereed. De jeugd onder de 19 jaar mag er gratis op en voor de allerkleinsten zijn er leuke activiteiten. In het Panorama-restaurant van Duindigt kun je lekker eten en genieten van een magistraal uitzicht over het 108-jaar oude hippodroom met de kans de kosten terug te verdienen met een geslaagde weddenschap op de paardenkoersen. In de infostand vertellen ze je er alles over.

Erelijst Grote Prijs der Lage Landen
Recente winnaars Grote Prijs der Lage Landen
2013 Ariane Beemd (Dion Tesselaar)
2012 Icare du Bois (R.Hulschkath)
2011 Zandokan Eden (Frank Westerveld)
2010 Venividivici Joe (Hugo Langeweg Jr)
2009 Golddigger (Peter Strooper)
2008 Antzinthepantz (Christophe Martens)
2007 Macadam Cowboy (Jos Verbeeck)
2006 Nahar de Beval (Dominik Locqueneux)
2005 Starfighter LM (Hugo Langeweg)
2004 Abano As (Jos Verbeeck)
2003 Com Karat (Stephan Baude)
2002 Flambeau des Pins (Math. Fribault)
2001 Afgelast in verband met MKZ-crisis
2000 Hinde Buitenzorg (Hennie Grift)
1999 Tojeksperten (F. Jensen)
1998 Huxtable Hornline (Anders Lindqvist)
1997 Black Notson (Peter Strooper)
1996 Lovely Godiva (P.O. Petterson)
1995 Eibert Vryenesse (Gerard Hulleman)
1994 Pride Farming (R. Malmqvist)
1993 Texas Express (Pekka Korpi)
1992 Lucky Tilly (Torbjörn Jansson)
1991 Quellou (Pierre Levesque)
1990 Yellowa (Anton Blok)
1989 J.R. Broline (Olle Goop)
1988 Vriend (Hubert Schoonhoven)
1987 Mack the Knife (Stig H Johansson)
1986 Mack the Knife (Stig H Johansson)
1985 Néric Barbes (A.F. Bigeon)
1984 Mon Tourbillon (J.P. Viel)
1983 Snack Bar (Hakan Wallner)
1982 Ino Ludois (M. Bonhomme)
1981 Jorky (Leopold Verroken)
1980 Jorky (Leopold Verroken)
1979 Pershing (Berndt Lindstedt)
1978 Charme Asserdal (Heikki Korpi)
1977 Bellino II (Jean René Gougeon)
1976 Dinès P (M. Feuillet)
1975 Judy Song (P.O. Gustafsson)
1974 Atogos G (A. Desmontils)

Tags

Wassenaar
Back To Top