Skip to content

Schrijver boek over Radio Noordzee Nationaal te gast in Kakafonie

18 juni 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 22 juni om 13:05 uur is René van den Abeelen te gast in Kakafonie. Van dichtbij heeft René de geboorte van de commerciële radio meegemaakt. De in Almere woonachtige René van den Abeelen besloot dan ook dat het hoog tijd was om het verhaal van Radio Noordzee Nationaal te vertellen.

“Ik vond het nodig om het verhaal van Radio Noordzee op te schrijven omdat het station het eerste legale commerciële radiostation in Nederland was. Daarmee heeft het eigenlijk geschiedenis geschreven”, aldus Van den Abeelen. Hij was werkzaam bij de zender als presentator en nieuwslezer gedurende de eerste zes jaar van het radiostation.

Onlangs verscheen zijn boek ‘Radio Noordzee Nationaal: mijn jaren bij Nederlands eerste officiële, commerciële radiostation’, waarin hij het verhaal van de zender uit de doeken doet. En daarmee scoorde hij meteen een hit. Het boek is in een week tijd uitgegroeid tot best verkochte boek bij de uitgever.

“Dat had ik niet verwacht. Bij een boek met zo’n onderwerp is het moeilijk om te peilen of mensen er geïnteresseerd in zijn. Het is namelijk een heel kleine doelgroep. Ik schreef het boek vooral voor oud-luisteraars van Radio Noordzee”, zegt Van den Abeelen.

Van den Abeelen is begonnen in 1972 als iemand die graag met de radio speelde. Hij kwam via piratenzenders (zenders die geen zendvergunning hebben, red.) in Den Haag en Amsterdam, bij Radio Noordzee Nationaal terecht. Uiteindelijk is hij in Almere gaan wonen en heeft ondertussen twee boeken op zijn naam staan. ,,Ik ben nu bezig met stukjes en beetjes van wat uiteindelijk een fictieboek gaat worden. Maar er zijn wel degelijk raakvlakken met de radio”, aldus Van den Abeelen.

Op zondag 22 juni om ± 13:05 uur kun je nader kennismaken met René van den Abeelen in Kakafonie bij Midvliet. Natuurlijk hoor je alles over zijn boek en zullen er herinneringen opgehaald worden uit de tijd van de ‘goeie ouwe radio’.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top