Skip to content

Recorddrukte bij Stoomtrein Valkenburgse Meer

20 juni 20142 minute read

Wassenaar – De jaarlijkse Stoom- en Dieseldagen op 14 en 15 juni bij de Stoomtrein Valkenburgse Meer in het Zuid Hollandse Valkenburg hebben een record aantal van ruim 1400 bezoekers getrokken. Op zondag ontstonden rond het middaguur zelfs rijen geduldig wachtenden mensen voor het fraaie stoomtramstation om een kaartje te bemachtigen.

Twee dagen lang werden zo veel mogelijk locomotieven en wagens rijdend aan het publiek getoond tijdens de dagelijkse parade. Voor en na de parade werd een intensieve personentreindienst met drie stoomtreinen tegelijk gereden. In de winter zijn de door de vrijwilligers vele honderden meters rails vervangen. Een geweldige klus! Voor het eerst dit seizoen kon daarom ook het gedeelte van de spoorlijn tussen het station en het eindpunt Valkenburg remise weer in bedrijf worden genomen. Op zondag werd een record gevestigd met zeven kleine motorlocomotieven van het merk Spoorijzer achter elkaar in de parade. Deze recordpoging werd mogelijk door samenwerking met

Spoorijzerliefhebbers uit het gehele land die met hun motorlocomotief naar Valkenburg waren gekomen.
In de diverse gebouwen kon het publiek modelbanen en antieke rijdende Märklintreinen bewonderen. Voor het eerst was er een restauratieroute door de werkplaats ingericht die ook veel belangstelling kreeg. Volgend jaar zullen de Stoom- en Dieseldagen weer het tweede weekend van juni plaatsvinden. Tot eind september van dit jaar rijden de stoomtreinen van de Stoomtrein Valkenburgse vijf keer per dag op elke zaterdag en zondag en in de vakantieperiode wordt ook op dinsdag en donderdag gereden. Ook wordt dan bijna elke dag met een kleine open trein naar Valkenburg remise gereden. Het rijseizoen wordt in het laatste weekend van september afgesloten met de smalspoormodelbouwdagen. De beste modelbouwers uit Nederland en het buitenland tonen dan hun smalspoormodelbanen in verschillende schaalgroottes aan het publiek. Een evenement waar liefhebbers uit binnen- en buitenland elk jaar weer naar uitkijken.

Het museum is geopend van 10.30 tot en met 16.30 uur. De toegang bedraagt € 5,– voor kinderen en € 7,– voor volwassenen. Met het toegangskaartje kunt u het binnen- en buitenmuseum bezoeken en natuurlijk ook ritten maken met een stoomtrein en een antieke dieseltrein. Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9.

Tags

StoomtreinValkenburgse meerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top