Ga naar hoofdinhoud

Voltigevereniging Wassenaarse Manege valt in de prijzen in Lisse

23 juni 20143 minute read

Wassenaar – Zondag 22 juni reisden team 2, team 3 en het duo Tessa en Lotte, met de paarden Job, Joy en Olaf van de Wassenaarse Manege, af naar de voltigewedstrijd in Lisse. Ze hebben er allemaal goed gepresteerd en gingen naar huis met een eerste, tweede en derde prijs.

Voor het duo Tessa en Lotte was dit de eerste wedstrijd. Nadat ze jaren in een team gevoltigeerd hebben zijn ze in januari gestart als duo, op het nieuwe paard Olaf. Ze hebben het afgelopen half jaar hard getraind samen en dit heeft geresulteerd in een eerste plaats!!

De voltigeurs van team 2 starten in de E-klasse, op het paard Job. Job was erg braaf en ontspannen, waardoor de voltigeurs Ilse, Danique, Zoe en Kalina, hun verplichte galop-oefeningen, rustig konden uitvoeren. De kür zag er erg netjes en beheerst uit. Omdat je als team zelf de kür mag samenstellen kun je voor elke voltigeur oefeningen uitzoeken die passen bij het individuele niveau en waarbij ieder zijn sterkste kant kan laten zien. De oefeningen liepen mooi in elkaar over, en vormden één geheel. De jury beloonde het team met een tweede plaats.

In team 3 zitten de jongste voltigeurs. Zij starten op het Fjordenpaard Joy in de basisklasse. Een paar meisjes zijn dit voorjaar pas begonnen. Ze hebben de afgelopen weken goed geoefend met elkaar. Met veel plezier lieten Floortje, Joëlle, Wemke, Helena en Frederique hun verplichte oefeningen en hun vrije kür zien aan de jury en het publiek. Ze gingen naar huis met een derde prijs.

Voltige is een paardensport waarbij turnoefeningen getoond worden op een galopperend paard. Bij een wedstrijd worden altijd eerst een aantal verplichte oefeningen in galop gedaan. Met deze oefeningen moeten de voltigeurs laten zien dat ze de basisvaardigheden zoals de opsprong, vrije zit en de vlag beheersen. De oefeningen moeten zodanig uitgevoerd worden dat het paard er geen last van heeft. Een goede conditie en techniek is daarbij onontbeerlijk. Na de verplichte oefeningen wordt de vrije kür getoond. Hierbij laat een team een combinatie van zelfverzonnen oefeningen zien. Ze mogen dan ook met twee personen tegelijk op het paard om hun oefeningen uit te voeren. De teamleden moeten daarbij goed op elkaar ingespeeld zijn. Deze kür wordt door de juryleden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, originaliteit, vloeiende uitvoering en uitstraling van het team en het paard.

Zelf een keer meedoen kan ook. Op woensdag 2 juli is er van 17.00-18.00u een open les voor kinderen vanaf een jaar of 7. De voltigevereniging Wassenaarse Manege traint op de Manege aan de Papeweg tussen Voorschoten en Wassenaar. Voor meer informatie of het afspreken van een proefles kunt u kijken op de website www.wassenaarsemanege.nl of bel met 070-511 5011.

Tags

ManegeVoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top