Skip to content

ZJHT viert 5-jarig bestaan met expositie Haags Talent

24 juni 20142 minute read

Wassenaar – Van 19 juni tot en met 13 juli 2014 vindt er in en om Villa Maarheeze te Wassenaar een bijzondere expositie plaats. 23 Haagse kunstenaars laten hier nieuw werk zien, onder de titel: ‘Haags Talent’.

De expositie is een initiatief van het Wassenaarse verzekeringsadvieskantoor ZJHT, die daarmee op een eigenzinnige manier haar 5-jarig jubileum viert. Vanuit haar betrokkenheid met de Grote Haagse Kunstkalender (Kantoor Kraaij en uitgeverij Trichis), een initiatief dat Zweerts de Jong & Heerkens Thijssen al vanaf het begin ondersteunt, ontstond het idee om kunstenaars uit deze kalender een extra platform te bieden door middel van een expositie in en rondom de bijzondere locatie Villa Maarheeze, waar ZJHT kantoor houdt.

ZJHT Risk & Insurance Specialists, onder meer specialist in het verzekeren van kunst voor galeries, musea, tentoonstellingen en particuliere verzamelaars, weet dat de kunstsector het op dit moment zwaar heeft en vindt het dan ook van groot belang dat juist commerciële instellingen niet alleen de kunst een warm hart toedragen, maar ook zelfstandig kunstprojecten willen initiëren en ondersteunen.

Mens en dier, natuur en maatschappij, dat zijn de uitgangspunten voor deze tentoonstelling. Curator Margitte Verwoerdt heeft een selectie gemaakt uit de brede selectie van kunstenaars die in 2014 in de Grote Haagse Kunstkalender staan afgebeeld. Samen met Job van Grol en de kunstenaars is zij er in geslaagd een diverse en sfeervolle tentoonstelling samen te stellen in het statige gebouw en de parkachtige tuin van Villa Maarheeze aan de Rijksstraatweg 675 te Wassenaar.

Wilt u het sympathieke ‘vrouw op bankje’ van Chris de Vis, het natuurvriendelijke beestenhotel ‘Beesomebody’ van Hans Eijkenboom, of het spectaculaire ‘Acoustic Trail’ van Emilie Cummings komen bekijken en tegelijkertijd kennismaken met deze mooie plek, dan kan dat van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 17.00u en zondag van 13.00u tot 17.00u.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top