Skip to content

Klaar voor de start!

27 juni 20142 minute read

Wassenaar – Al enige jaren wordt er in Wassenaar gesproken over de komst van een Brede School. Sinds december 2013 is er dan ook een start gemaakt door het aannemen van een coördinator. Nu ongeveer een half jaar verder staat Talentum; brede schoolarrangement in de startblokken. Sinds vorige week zijn er vier combinatiefunctionarissen gestart bij de SchoolAdviesDienst om samen met de coördinator het team van Talentum te vormen.

Talentum zal in de uitvoering een netwerk worden waarin scholen, kinderopvang, instellingen en organisaties gericht op de ontwikkeling van kinderen beter zullen gaan samenwerken. De uitvoering zal gericht zijn op talentontwikkeling (brede talentontwikkeling) en zal vooral plaats vinden vanuit de wijken, dit om ook de sociale cohesie te bevorderen. Deze talentontwikkeling is gericht op vier talentgebieden. De combinatiefunctionarissen zijn professionals die kennis hebben van deze talentgebieden. Voor Sport & Spel zijn dit Jurgen Gijzen en Mark Messemaker, voor Kunst & Cultuur is dit Ron Smits en voor Natuur & Recreatie en Techniek & Wetenschap is dit Inge Roest.

De eerste start zal gemaakt worden op donderdag 10 juli bij Raadhuis ‘De Paauw’ samen met de kinderen van de klankbordgroepen van verschillende basisscholen, burgemeester Jan Hoekema en wethouder Inge Zweerts de Jong. Deze ochtend lichten de combinatiefunctionarissen al een tipje van de sluier op. Per talentgebied zal een kleine activiteit georganiseerd zijn om de kinderen kennis te laten maken met hetgeen Talentum zal gaan organiseren.

We hopen er deze dag een mooie start van te maken!

Tags

Brede SchoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top