Skip to content

Louwman Museum accepteert vanaf 1 juli Museumkaart

2 juli 201457 second read

Wassenaar – Vanaf 1 juli 2014 accepteert het Louwman Museum in Den Haag de Museumkaart, waarmee het museum gratis te bezoeken is. Het museum verwacht dat door acceptatie van de kaart nog meer mensen kennis kunnen maken met de prachtige collectie antieke en klassieke automobielen. Meer dan 1 miljoen mensen hebben een museumkaart, die onbeperkt toegang geeft tot 400 musea in Nederland.

Louwman Museum
De vaste collectie van het museum toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Onderscheidingen
Het Louwman Museum heeft meerdere nationale en internationale prijzen mogen ontvangen van onder meer The Royal Automobile Club (RAC), Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en Octane Magazine. Tripadvisor.com heeft het museum uitverkozen tot beste attractie van Den Haag.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Tel.: +31 (0)70 – 304 7373
Fax.: +31 (0)70 – 383 5587
www.louwmanmuseum.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top