Skip to content

Het Nut heeft nog wat plaatsen vrij voor de zomerse excursie naar de Kei stad Amersfoort

4 juli 20142 minute read

Wassenaar – Tot uiterlijk 19 juli a.s. kunt u nog boeken voor de interessante excursie naar de Keistad Amersfoort op 20 augustus a.s. Genieten van cultuur, in een bus en boot u laten vervoeren, gezellig koffie en thee drinken en samen lunchen, het is allemaal inclusief.

Amersfoort is een van de grootste monumentensteden van Nederland. Geboortestad van de schilder Piet Mondriaan. U wordt ontvangen met koffie. Vervolgens neemt een gids u mee voor een rondleiding in het Mondriaanhuis. Hier krijgt u een kijkje in leven en werken van Mondriaan en zijn navolgers. Het museumgebouw met zijn historische gevel en lichte ruime binnenzijde is op zich al de moeite van het bekijken waard. In de schatkamer van het museum ziet u vele bijzondere werken uit privé collecties en andere musea. U krijgt een goed beeld van de ontwikkelingen die de kunstenaar Mondriaan heeft doorgemaakt. Onlangs is het museum nog verrijkt met negen vroege werken van Mondriaan. Het Parijse atelier, waar Mondriaan een groot aantal jaren heeft gewerkt, is op ware grootte nagebouwd.

Na de lunch in een nabijgelegen restaurant gaat de verkenning van Amersfoort verder vanaf het water. De (open) rondvaartboot laat u het hart van Amersfoort zien. U ziet de oude grachtenpanden en muurhuizen aan u voorbij gaan. Deze vaartocht biedt u de mogelijkheid om de prachtige, bijna ongeschonden, oude binnenstad te beleven. Na nog een kopje thee te hebben genuttigd aanvaarden wij de terugreis. Rond 17.30 uur verwachten we weer in Wassenaar terug te zijn. Voor Nutleden 59,00 en introduces betalen 62,00.

Boek snel oor het formulier uit boek 69 op te sturen (verkrijgbaar in de bibliotheek) of nog sneller en eenvoudiger, via het boekingsformulier op de website www.nutwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top