Skip to content

40 Jaar ponykampen voor René Rekker van de Wassenaarse Manege!

5 juli 20142 minute read

Wassenaar – Ruim 40 jaar geleden begon René Rekker met werken op de manege aan de Schouwweg in Wassenaar bij Dhr S.Pruikenmaker. Enige tijd later kon hij het bedrijf overnemen en kreeg het de naam de Wassenaarse Manege. En deze verhuisde naar de huidige locatie aan de Papeweg 43 in Wassenaar.

Echter al in die begin periode, ontstond vrijwel gelijk het idee om ruiterkampen te organiseren voor de ruiters van de manege in zijn geliefde Drenthe. In 1974 was het eerste kamp dan ook een feit en wel in Zuidlaren.

In een oude gerestaureerde vrachtwagen met alle paarden, pony’s en kinderen stak hij bij Zwolle de IJssel over naar het hoge Noorden. De kinderen uit Wassenaar had hij wijs kunnen maken dat daar alle wegen over gingen in zand en het benodigde geld gewisseld moest worden. Slapen in de stallen op stro en alles wat het landleven nog echter kon maken, het werd een feest.

In de daarop volgende jaren werden de kampen groter en waren meer weken nodig om aan de vraag te voldoen. Op een gegeven moment werd het voor de mensen die de boerderij runde te veel en moest er gezocht worden naar een andere locatie. Maar, de boerderij-sfeer bleef ondanks alle veranderingen!

De daarop volgende jaren tot op heden gaan René Rekker en de ruiters van de Wassenaarse Manege jaarlijks, de eerste 2 weken van de zomervakantie, nog steeds 2 weken op kamp. En in september wordt er ook nog ieder jaar een weekend georganiseerd voor de volwassenen.

Nog altijd naar Drenthe en nog altijd met de eigen paarden. Een hele verhuizing en organisatie iedere keer weer. Maar telkens weer komt iedereen terug van een fantastische week met grootse verhalen. Doodmoe, maar ozo voldaan. Wat een plezier levert het iedere keer weer op voor iedereen.

Buitenritten, spelletjes, lessen, speurtochten en natuurlijk als afsluiting de bonte avond.

Dit jaar dus voor de 40e keer, in Gasselte. Natuurlijk zal er dit jaar tijdens de ponykampen even extra aandacht aan dit heuglijk feit besteed worden. Het thema van dit ponykamp is “feest” dus dat komt helemaal goed.

Dit 40e jaar zullen we voor René Rekker niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top