Skip to content

College wil nu al teveel uitgeven

7 juli 20142 minute read

Wassenaar – Volgens de eigen ramingen groeit het financiële tekort van de gemeente tot ca.1 miljoen per jaar. Daarnaast gaat er nog een extra tekort ontstaan door de overdracht van sociale taken van het rijk aan de gemeenten. Zuinigheid is dus op zijn plaats. Het nieuwe college, nauwelijks aan het bewind, stelt echter voor ca. 300.000 euro structureel extra uit te geven.

Wat is er dan zo hard nodig, dat we extra geld willen uitgeven? Extra ambtenaren voor ondersteuning van het bestuur en financiering extra kosten van de gemeenschappelijke milieudienst. Daarnaast een extra pot geld voor het al goede cultuuraanbod van de gemeente (extra geld waar de vorige raad nog fel op tegen was).

Bij de fusie van de ambtelijke organisaties van Voorschoten en Wassenaar was een belangrijke overweging vermindering van de organisatiekosten waaronder het aantal ambtenaren. Voorschoten bezuinigt daarop 255.000 euro in 2015. Wassenaar breidt echter uit. Wie het begrijpt mag het zeggen.

Begrotingsdiscipline houdt onder meer in dat het college voor nieuwe structurele uitgaven met een goed onderbouwd voorstel komt. Zo’n voorstel dient behandeld te worden bij de begroting voor 2015 (eind oktober 2014). Nu wordt de forse kosten-opstap echter “verstopt” in de z.g. Voorjaarsnota die bedoeld is voor de bijstelling van de lopende uitgaven sinds de goedkeuring van de begroting voor 2014 (november 2013). Dat is voor de muziek uitlopen. Zowel qua aanpak als doelstelling geen goede zaak.

WatWassenaarWil vindt dat de kosten in de hand moeten worden gehouden, anders worden lastenverhogingen voor de Wassenaarders onontkoombaar. WWW wil u die besparen!

Fractie Wat Wassenaar Wil

Tags

CollegeWassenaarWatWassenaarWil
Gerelateerde artikelen
Back To Top