Skip to content

Ledententoonstelling Kunstgroep Wassenaar in Raadhuis de Paauw en Galerie in de Molen

7 juli 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 13 wordt in Raadhuis de Paauw om 15.00 uur de officiële opening verricht voor de Wassenaarse Salon 6 door Dr. Dirk Noordman, filosoof. De Wassenaarse Salon is de jaarlijkse ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar , waarbij de leden hun nieuwste werk tonen op 2 locaties , Raadhuis de Paauw en Galerie in de Molen.

De Kunstgroep Wassenaar is een vereniging die bestaat uit 70 professionele kunstenaars en een aantal kunstminnende vrienden en vrijwilligers. De kunstenaars vertegenwoordigen verschillende kunstdisciplines en zijn door de jaren heen met zorg geselecteerd op kwaliteit, authenticiteit en zeggingskracht. De vereniging beschikt in Wassenaar over een eigen galerie in de gerestaureerde molen Windlust en presenteert 10 maal per jaar een nieuwe expositie.

WATER en VUUR
In verband met het 90-jarig lustrum van het Brandweermuseum heeft de Wassenaarse Salon 6 dit jaar het uitdagend thema WATER en VUUR. Vele leden van de Kunstgroep hebben zich door dit thema laten inspireren. Tijdens de Salon wordt een grote diversiteit aan kunstdisciplines getoond. Vele schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek sieraden en foto’s zijn te bezichtigen in zowel het Raadhuis de Paauw als in Galerie in de Molen.

Maar er is meer…. Ter gelegenheid van het jubileum van het Brandweermuseum zal door leden van de Kunstgroep een groots en spectaculair kunstwerk – opgebouwd uit brandweermateriaal- worden vervaardigd.

De volgende kunstenaars nemen deel aan de Wassenaarse Salon 6: Amoretta, Cora Beijersbergen van Henegouwen, Coccie van Duijn, Gerda Edelaar, Dons van der Gronden, Hans Gussekloo, Carolina Frankenmolen, Marianne Hartemink, Charles Hubert, Marja Jansen, Sytske de Jong, Stephanie Knage, Fifi van Leent, Koos Leeuwenburgh, Goke Leverland, Letty Muntjewerf, Ina Orbaan, Harma de Pont, Jaco Putker, Caro Rambonnet, Leo Ravensbergen, Michiel Schepers, Ada Sier, Mariska Toetenel, Ellen van Toor, Wierd Wagenmakers en Brigitte Wawoe .

Tijdens het weekeinde van de opening wordt er 10% korting gegeven bij verkoop.

Raadhuis de Paauw is zondag 13 juli geopend vanaf 12.00 uur, Galerie in de Molen die dag van 16.00 tot 17.00 uur.

De Wassenaarse Salon 6 is te bezoeken van zondag 13 juli t/m zondag 17 augustus. Voor openingstijden en meer informatie zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top