Skip to content

Björn Litjes te gast bij Midvliet FM zondag 13 juli

9 juli 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 13 juli om ± 13:05 uur is Björn Litjes te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Toen Björn 4 jaar oud was, merkte zijn vader op dat wanneer hij een liedje drie keer had gehoord, hij vrij snel de tekst uit zijn hoofd kende en altijd vol enthousiasme meezong. Hij stond toen al kijkend in de spiegel voor het door hem gefantaseerde publiek te zingen. Björn vond en vindt het prachtig om het mensen naar hun zin te maken met zijn zangkunst.

In eerste instantie waren familiefeestjes het ideale podium om deze fantasie werkelijkheid te doen laten worden. Maar al snel had zijn vader iets gevonden waarbij hij op een heus podium kon staan en zijn kunsten voor een publiek – niet bestaande uit familie en bekenden – kon laten zien. Op de carnavalsmiddag van de carnavalsvereniging in zijn woonplaats ‘s-Heerenberg moest het gaan gebeuren. In de zaal bevonden zich circa 650 bezoekers. Onder het motto “Niet goed maar wel hard” bleek het publiek echter onder de indruk van zijn gevoel voor entertainment, waarnaar zijn vader maar ook Björn zelf de smaak te pakken kregen. Het werd een jaarlijks terugkerend iets waar hij in zijn jeugd ontzettend veel plezier aan heeft beleefd.

Toen hij 16 jaar oud was leerde hij een aantal jongens kennen waarmee hij besloot een band op te richten. De naam ‘Heibel’ was al snel geboren. In deze band was hij de zanger/bassist en leerde hij de kneepjes van het vak. Heibel heeft dertien jaar bestaan en Björn kon genieten van optredens in het voorprogramma van Jovink & the Voederbietels, twee singles en televisie- en radio-uitzendingen, onder meer bij 3FM.

In 2012 besloot Björn Litjes zich te richten op een solocarrière als zanger in het Nederlandstalige genre. In 2013 heeft hij in samenwerking met producent Kees Tel zijn eerste single ‘Hou me vast want ik laat je los’ uitgebracht. In mei van dit jaar kwam zijn tweede single uit.

Op zondag 13 juli om ongeveer 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Björn Litjes en uiteraard hoor je zijn muziek.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top