Ga naar hoofdinhoud

Bijzonder concert van hobo en orgel in Dorpskerk

17 juli 201441 second read

Wassenaar – Zaterdag 26 juli spelen Angela Kaptein, hobo en Freek Koster, orgel in het vierde Promenadeconcert in de Dorpskerk. Van 16.00 tot 16.30 uur. Toegang: Vrij. Na afloop is er een opendeur-collecte.

Dit concert mag zeker bijzonder genoemd worden, omdat Angela en Freek het aandurven enkele niet zo bekende, maar uiterst verrassende componisten op hun programma te zetten. Hobo en orgel beginnen met de wèl bekende sonate in C groot van Loeillet. Heerlijke barokmuziek ! Dan speelt Freek, orgel solo, een stuk van Jeanne Demessieux en daarna speelt Angela, hobo sólo, een werk van de neo-romantische Benjamin Britten. Dan volgen twee werken van de niet zo bekende Tsjechische componist Petr Eben. Gematigd moderne, maar uiterst spannende muziek ! Freek eindigt tenslotte op het grote orgel met het magistrale ‘Concert in C-dur’ van de grootste meester aller tijden: Johann Sebastian Bach.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top