Skip to content

Orsaya te gast in Kakafonie

17 juli 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 20 juli om ± 13:05 uur is Orsaya te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Orsaya (echte naam Orslolya) is de dochter van een pianiste en afkomstig uit een bekende Hongaarse muzikantenfamilie. Op haar zevende kreeg zij van haar moeder haar eerste pianolessen en op haar negende koos zij een tweede instrument, namelijk de dwarsfluit.

Tijdens haar havo-examen werd zij gevraagd voor te spelen om toelating te doen aan het conservatorium en ze werd aangenomen. Tijdens deze opleiding speelde zij in het Noord-Hollands jeugdorkest en begon zij met het geven van muzieklessen. In 1991 werd Orsaya aangenomen aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam met als hoofdvak dwarsfluit. Ze kreeg les van de bekende Nederlandse fluitiste Marieke Schneemann.

In 1999 studeerde Orsaya cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium. Als gediplomeerd muziekdocente breidde haar muziekpraktijk de afgelopen tien jaar geleidelijk uit. Naast haar muziekpraktijk werkte ze mee aan verschillende muziekprojecten, zoals een concert in Florence met operazanger Kees Taal in Pallazo Vecchio, docentenband van de Yamaha muziekschool met onder meer Marcel Kaptein van Ten Sharp en Monique Bakker oftewel Moon Baker (zangeres van onder meer Candy Dulfer), filmmuziek schrijven en spelen voor de film Manja, dirigeren voor verschillende muziekverenigingen, diverse gelegenheid ensembles, pianobegeleiding bij de Hoornse operette met onder meer Arwin Kluft, pianobegeleiding als repetitor bij de balletschool van Therese Oswald, Dj ERC versus Orsaya: optredens op festivals en feesten en optredens in binnen- en buitenland (o.a. Duitsland, Italië, België, Engeland, Hongarije).

Huidige projecten: opname eigen songs bij Glenn Gaddum, optreden met vooral eigen songs en bekend jazz/Latin/poprepertoire, schrijven van musicals voor basisscholen, vast orkestlid bij Kees Taal en het uitwerken van een project voor grote groepen met een verbinding tussen spiritualiteit en muziek (Heartbeat).

Op zondag 20 juli om ± 13:05 uur kun je nader kennismaken met deze veelzijdige muzikante en natuurlijk hoor je muziek van Orsaya.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top