Skip to content

Sport & cultuur: Zwemmen en pianospelen

20 juli 20143 minute read

Wassenaar – De start van het pianoconcert op zaterdag 12 juli j.l. was sportief. Jeroen Rodenburg liet zien welke uitdaging er door het Channel Team Wassenaar is aangegaan: met een estafette team van zes zwemmers het Kanaal oversteken. ”Sponsor een meter voor een kinderleven”! De donaties die ontvangen worden gaan rechtstreeks naar het Willem Alexander Kinder Fonds. Dit fonds begeleidt onderzoek naar een doeltreffend medicijn voor leukemie bij kinderen. Meer informatie vindt u op www.channelteamwassenaar.nl

Floris Jan mocht hierna het muzikale spits afbijten. Dat deed hij met zwier! Eenvoudige liedjes, met kleine beweeglijke vingers! Alexandra liet voorbeeldig het Wiegelied horen. Job speelde quatre-mains met zijn vader, Floortje een jazzy Light & Blue, Ellen liet de golven klinken zoals die voor het Channel Team gaan voelen. Sophie – haar vader Dick maakt ook deel uit van het Channel Team Wassenaar – overwon zichzelf door voor publiek piano te spelen! Sara vertolkte een echte Spaanse Malaguena. Florine koos een muziekstuk van Yann Tiersen en speelde dit mooi. Rosa liet geconcentreerd Sarasponda klinken, een ”spinning song”. Cees Jan had niet eens een boek nodig. Hij speelde alle fragmenten vloeiend aan elkaar. Ralph koos voor een dromerige Einaudi. Thomas vond sterke filmmuziek met ”He is a Pirate”, en Willemijn speelde met dynamiek haar Sonatine. Emmy koos voor twee jazzy muziekstukken van Irvin Berlin en Y.M.C.A.

In het overvolle SION, met duidelijke accenten vanwege het dagelijks gebruik als Naschoolse Opvang ”Dol – Blij”, was geen stoel meer beschikbaar. Sterker, er moesten stoelen bij gehaald worden. Ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s waardeerden dit optreden van hun kinderen. Knap van deze jonge pianisten, want spannend is het: om je muzikale kwaliteiten te laten horen aan een zaal vol luisteraars! De Yamahavleugel, gehuurd bij pianoatelier Jan Guurink, was van uitstekende kwaliteit. Jan en Ramses verzorgden het transport met enthousiasme!

Dit concert, deze pianomuziekuitvoering, was een genoegen om mee te maken. Kinderen met één, twee, drie jaar pianoles die hun kwaliteiten laten horen: schitterend! Ook de middelbare scholieren, zij demonstreerden wat je kunt bereiken met pianostuderen gedurende langere tijd!

Dank aan publiek, pianisten, Angélique voor haar hulp, Liesbeth en Jeroen voor de informatie, en hulp! Dank voor uw goede gaven, want voor het Channel Team Wassenaar is deze middag ruim honderdtwintig meter zwemmen gesponsord!

Succes met het onderzoek door het WAKF te Leiden.
Wij wensen de zwemmers een goede overtocht en gezond weer thuiskomen!

Emmy van der Wilk.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top