Skip to content

Burgernet: Inbrekers gaan niet op vakantie

22 juli 20142 minute read

Wassenaar – Politie en gemeente werken samen aan een veilige woonomgeving voor de inwoners van Wassenaar. De zomercampagne ”Inbrekers gaan niet met vakantie” is specifiek gericht op het voorkomen van woninginbraken gedurende de zomerperiode. De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of dagjes erop uitgaan. Dat maakt de zomerperiode een aantrekkelijke tijd voor inbrekers om toe te slaan, omdat zij weten dat de bewoners van huis zijn. Voor inbrekers is het vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het van belang ervoor te zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Vraag uw buren bijvoorbeeld om de post op te ruimen en de plantjes water te geven. Zet een tijdschakelaar op de lamp(en) en/of radio om ook ’s avonds de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Ook kan een zgn. burenkaart worden gebruikt waarop u kunt noteren wat u met de buren heeft afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie. Ook kunt u op deze burenkaart uw gegevens noteren zodat uw buren weten op welke wijze zij u in geval van nood kunnen bereiken.

Zie voor tips en maatregelen om uw woning veilig achter te laten: www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne Via deze campagnesite kunt u desgewenst ook de burenkaart downloaden en printen. Tenslotte, vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie altijd direct de politie via het telefoonnummer 112 moeten bellen. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van politie. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Het Burgernetteam wenst u een goede vakantie toe!

Tags

BurgernetVakantieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top