Ga naar hoofdinhoud

Een zomerse ‘Waterlelie’

28 juli 20142 minute read

Wassenaar – Een muziekmiddag voor muziekminnende mensen in de leeftijd der zeer sterken. Het was wel warm, maar goed om uit te houden in SION, naast de Sint Jozefkerk, op zaterdag 26 juli j.l. De spulletjes van de Naschoolse Opvang Dol-Blij waren even in een andere ruimte opgeborgen. Nu was er gelegenheid voor onze senioren om met elkaar te praten en nieuwtjes uit te wisselen. Uiteraard was er koffie met allerlei lekkers. Chris Brederode zong en bracht aangename muziek ten gehore. Songs van Elvis Presley, Perry Como onder andere, en ”When I fall in love”. Met elkaar zongen wij ”het kleine Café aan de haven”: het bruist in en om de Sint Jozefkerk!

Dit keer was er een moeilijke puzzel: plaatsnamen raden. Van de zes tafels met deelnemers was er niet één foutloos. Ga er maar aan staan: een tekening van een kaartspel, daaronder een horizontale lijn, en daaronder een handkar. Dat wordt dan: Boven – kar – spel. Een blok en een zeil: Blok – zijl . Een boerderij, een hooiberg, en een waslijn met een laken: Hoeve – laken. Als je het ziet lukt het wel. Het was een leuke, leerzame en geen gemakkelijke puzzel! Een groep haringen, rood gekleurd: Rode – school. Hersenkrakers zijn het!

Om vier uur luidde de kerkklok. Op het vliegveld van Eindhoven arriveerden voor de vierde keer twee vliegtuigen met stoffelijke resten. Trees van der Ploeg vroeg de aandacht om even stil te zijn. Om in gedachten bij de slachtoffers van MH 17, en hun nabestaanden, te zijn. Het was goed om stil te staan bij deze ramp, waardoor zovelen zijn getroffen!

Aan het eind van deze fijne middag togen alle deelnemers blij en welgemoed huiswaarts.

Trees en Chris met hun medewerkers: Corry, Rini, Rietje, Tony en de kleinzoons Dylan en Ryan hebben wederom een – weliswaar warme – maar leuke ”Waterlelie”middag verzorgd!

Emmy van der Wilk,
Werkgroep De Waterlelie.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top