Skip to content

ZUS te gast in Kakafonie

5 augustus 20143 minute read

Wassenaar – Op zondag 10 augustus om ongeveer 13:05 uur zijn de zusjes Bo en Kiki te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Onder de naam ZUS hebben de meiden al diverse singles uitgebracht. Hun nieuwste plaat ‘Blauwe hemel’ (uitgebracht op JC-records) wordt erg goed ontvangen.

De 17-jarige Bo en de 14-jarige Kiki Sluijpers, zusjes uit het Brabantse Schijndel, vormen al enige tijd een duo onder de naam ZUS. Deze feestbeesten zijn elke dag bezig met muziek en dus serieus en met heel veel enthousiasme onderweg zichzelf op de muzikale kaart van zowel Nederland als Vlaanderen te krijgen. Bo en Kiki brachten in 2013 hun allereerste plaatje ‘Ik wil met jou naar de zon’ op de markt. Als vervolgens de zomer dan voor de deur staat verschijnt de vrolijke opvolger; ‘In mijn rode cabrio’. Deze liefhebbers van zang, dans en musical, zien hun hobby uitgroeien tot iets heel moois en het tweetal straalt dan ook van oor tot oor bij hun energieke optredens in het land.

Dat ZUS de stijgende lijn stevig te pakken heeft blijkt afgelopen januari; De single ‘Op een berg’ bereikt diverse hitlijsten waaronder de GFK-TOP100. Daarnaast werd het nummer uitgeroepen tot Trotsplaat bij VBRO-radio in België. De bijbehorende videoclip heeft ondertussen al een kleine 30.000 views gehad. En als klap op de vuurpijl is de track op het dubbelalbum ‘Après Ski Safari DJ Maurice Vol 12’ komen te staan. ZUS is te zien geweest met dit nummer op Nederland 3 bij Zapplive.

ZUS pakt nu door. Quinn Warmerdam, bekend van W-Dreej, ziet een uitdaging in Bo en Kiki en gaat in de nabije toekomst dan ook liedjes schrijven voor ZUS. De nieuwe single van ZUS ‘Blauwe Hemel’ is een bestaand nummer van Quinn. Ooit in het Venrays dialect opgenomen maar nu door Quinn vertaald voor ZUS. Bij Marlstone in Limburgse Bunde werd het nummer opgenomen en ingespeeld met live instrumenten terwijl bij de Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf een schitterende videoclip is opgenomen.

Wie ZUS live wil zien moet op 23 augustus naar Wassenaar. ZUS is één van de acts op de populaire Made in Holland Zomereditie bij strandpaviljoen De Zeester. Maar eerst komt ZUS op 10 augustus naar de studio van Midvliet. Om ± 13:05 uur kun je nader kennismaken met de meiden en natuurlijk hoor je hun muziek.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top