Skip to content

Dierenbescherming biedt nu frisse neus voor honden in de hele regio

9 augustus 20142 minute read

Wassenaar – De werkgroep Uitlaatservice van Dierenbescherming Haaglanden bedient nu voortaan ook de gemeenten Rijswijk, Voorburg-Leidschendam, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Midden-Delfland en Zoetermeer. Deze werkgroep ondersteunt mensen, veelal ouderen, middels het uitlaten van de hond als zij dat door ziekte, ouderdomsklachten of herstel van een operatie zelf niet kunnen. Hierdoor kunnen de honden bij hun eigenaren blijven en hoeven ze bijvoorbeeld niet te worden afgestaan aan het asiel.

Het komt regelmatig voor dat mensen hun hond, meestal tijdelijk, niet of niet voldoende kunnen uitlaten en een professionele uitlaatdienst geen optie is. Dit kan zijn omdat de hond te oud is om aan een lange groepswandeling deel te nemen of omdat de eigenaar niet over de financiële middelen beschikt om een hondenuitlaatdienst te betalen. “De Uitlaatservice van de Dierenbescherming vormt dus geen concurrentie voor de commerciële uitlaatdiensten maar biedt een alternatief” legt regiodirecteur Diana van der Lely uit.

De werkgroep Uitlaatservice van de Dierenbescherming is circa 30 jaar geleden in Den Haag opgestart en is nu uitgebreid naar de andere gemeenten binnen het werkgebied. Wanneer een hondeneigenaar ondersteuning bij het uitlaten kan gebruiken, bieden vrijwilligers hulp. Ze laten de hond op afgesproken tijden uit. Hoe vaak de hond door vrijwilligers wordt uitgelaten hangt af van wat de eigenaar zelf nog kan en in hoeverre de omgeving bij kan springen. Op deze manier hoeven hond en baas niet van elkaar te worden gescheiden.

Nu er voor het hele werkgebied coördinatoren zijn geworven, gaat de uitlaatservice dan echt van start. De Dierenbescherming roept hondeneigenaren die mogelijk baat kunnen hebben bij de uitlaatservice op zich aan te melden. Er wordt samen met de hondeneigenaar gekeken wat de behoefte voor de hond precies is en of de Dierenbescherming daarin kan voorzien. Ook mensen die graag als vrijwilliger honden willen uitlaten kunnen zich aanmelden. Vrijwilligers worden na een intakegesprek op basis van beschikbaarheid in hun eigen omgeving ingezet. Het is een leuke functie voor mensen die graag een hond zouden willen hebben maar dit door bijvoorbeeld werk niet kunnen en die graag een praatje maken met ouderen.

Aanmelden kan via de website www.haaglanden.dierenbescherming.nl/uitlaatservice, of telefonisch op 070 -392 4289. Ook voor meer informatie kunt u bellen of de website bezoeken.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top