Skip to content

Zondag 17 augustus. Vlinders, Parnassia en Kwelplek in Lentevreugd

11 augustus 201457 second read

Wassenaar – Lentevreugd is een binnenduingebied dat de overgang vormt tussen duinen en polders. Er lopen beekjes doorheen, er zijn plassen, rietvelden en kruidige graslanden. De excursie, die ongeveer twee uur zal duren, wordt begeleid door vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Tijdens deze wandeling gaan we diep het terrein in naar o.a. een deel dat rijk is aan een groot aantal verschillende soorten vlinders. Ook zullen wij dan een bijzondere plek opzoeken waar het duinwater naar boven kwelt en waar in de buurt de fraaie en beschermde Parnassia bloeit.

Praktisch: Starttijd: 13.00 uur. Lentevreugd ligt aan de provinciale weg N441, tussen Pan van Persijn en Rijksdorp in. De ingang ligt bij de rotonde waar ook de Kokshoornlaan op uitkomt (gegevens voor het navigatiesysteem: Katwijkseweg 19 A, 2242 PB Wassenaar). Er is een parkeerplaatsje.

Zeker als het de dagen ervóór veel heeft geregend is het handig om laarzen te dragen, omdat een deel van het pad dan flink drassig kan zijn. Het bedoelde deel heet dan ook niet voor niets “laarzenpad”! Kosten: volwassenen € 5,- en kinderen tot 12 jaar € 2,50.

Aanmelden: hollandsduin@staatsbosbeheer.nl uiterlijk op donderdag 14 augustus. Geen internet? Dan kunt u zich aanmelden op 071 5767870.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top