Skip to content

Dravers DERBY E op 24 augustus 2014!!!!

17 augustus 20142 minute read

Wassenaar – Zondag 24 augustus leiden voor de paardensportliefhebbers alle wegen naar de Renbaan Duindigt in Wassenaar, waar de keur van de driejarige Nederlandse dravers de degens zal kruisen in de Derby E. De Derby, van oudsher de belangrijkste race in de carrière van een harddraver, is voorbehouden aan driejarige paarden en het winnen van deze koers is voor alle eigenaren, fokkers, trainers en rijders een droom. De letter ‘E’ refereert aan de verplichte beginletter van de namen van de Nederlandse dravers die in 2011 zijn geboren.

Via een tweetal voorrondes heeft een twaalftal paarden zich gekandideerd. Opvallende afwezige is Execeptional Boko, die tot voorkort als een van de absolute Derbyfavorieten gold. De fraaie hengst maakte in de selectiekoers in het zicht van de finish een galoppade en zag daardoor zijn kans op een startplaats in rook opgaan. Hem rest de troostafdeling. Zijn trainer Dion Tesselaar heeft overigens nog twee ijzers in het vuur, waarvan Easytowin de meest opvallende is. Zij is de enige merrie in het gezelschap en haar eigenaren, de Helmondse familie Gerrits, geven de voorkeur aan deelname aan de “echte” Derby, boven een start in de merrieafdeling. Om niets aan het toeval over te laten is voor haar de Belgische toprijder Dominik Locqueneux aangetrokken, die haar ook in een aantal voorbereidende koersen heeft gereden. Ze zal het waarschijnlijk niet gemakkelijk krijgen, want de oppositie van de hengsten en ruins is niet gering.

De laatste decennia heerste de stal van de familie Langeweg oppermachtig in de Derby. Van de afgelopen 25 edities staan er maar liefst acht eretrofees in de rijkgevulde prijzenkast van de oppermachtige trainingsstal in Schagerbrug en ook dit jaar hebben vader en zoon Langeweg met Eric W Boko en Erwin Lobell twee ijzersterke troeven in handen.

Trainer Peter Strooper, rond de eeuwwisseling goed voor drie Derbywinnaars, is dit jaar ook weer van de partij. Zijn Easy Joe heeft weliswaar nog maar twee starts in de benen, maar beliep in de selectiekoers een sterke tweede plaats.

De Derby is de absolute blikvanger van een mooi programma van draverijen en rennen, dat verder nog bestaat uit o.m. de Merriederby en Troostderby.
Naast een sterk koersprogramma worden de bezoekers tevens getrakteerd op een expositie in het museum van de Nederlandse Draf – en Rensport, dat voor de gelegenheid in het teken staat van de rijke historie van de Derby.

Voor meer informatie:
info@ndr.nl
info@renbaanduindigt.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top