Skip to content

Diefstal airbags

20 augustus 20142 minute read

Wassenaar – In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus werden in Wassenaar uit twee personenauto’s de airbags weggenomen. In beide gevallen betrof het een auto van het merk BMW. De eerste diefstal vond plaats vanaf de Teylingerhorstlaan en de tweede diefstal vond plaats op de Van Calcarlaan. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachte situatie? Bel de politie!
Om de auto-inbraken te stoppen houdt de politie extra toezicht in hotspotgebieden, maar ook u kunt helpen. Let u op verdachte situaties zoals het gluren in een rij auto’s. Auto-inbrekers gluren ook vaak in verschillende auto’s, op zoek naar een achtergelaten tas, telefoon of navigatiesysteem. Op de uitkijk staan. Auto-inbrekers werken vaak samen. Eén van de dieven staat bijvoorbeeld op de uitkijk, terwijl een andere dief wacht op een seintje. Ze houden daarbij vaak contact via mobiele telefoons. Een paar keer terugkomen. Een auto-inbreker is op zoek naar het juiste moment om toe te slaan. Om de omgeving en de situatie goed in zich op te nemen, komt de verdachte vaak een aantal keer terug. Lang rond een auto hangen. Voordat een auto-inbreker toeslaat, is hij vaak lang te zien in de buurt van de auto. Soms wordt er vooraf zelfs uitgebreid tegenaan gehangen of geleund. Ziet u dit soort situaties? Noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers aan te houden. Alle informatie is welkom én nodig, zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.

Tags

AirbagsPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top