Skip to content

30 aug. Open Dag Zaalsporten: SEL Tafeltennisvereniging stelt zich voor

21 augustus 20142 minute read

Wassenaar – Ten behoeve van de gezamenlijke open dag op 30 augustus a.s. voor alle Wassenaarse zaalsporten, stelt vandaag Snel en Lening (SEL) Tafeltennisvereniging zich voor.

Tafeltennis is in de jaren zeventig van de 19e eeuw in Engeland ontstaan. Een salon- of eettafel werd gebruikt als tafeltennistafel, met boeken in plaats van netjes. Een champagnekurk of een bolletje wol deed dienst als balletje. Begin 20e eeuw werd vanuit Amerika het hedendaagse balletje van celluloid geïntroduceerd. In 1926 werden de eerste wereldkampioenschappen tafeltennis in Londen georganiseerd. Engelse militairen hebben ervoor gezorgd dat het tafeltennisspel over de hele wereld is verspreid. Aanvankelijk voerden de Hongaren de boventoon, echter na de Tweede Wereldoorlog domineerde eerst Japan en later China de tafeltennissport.

In 1967 deed tafeltennis in Wassenaar zijn intrede. Een groepje enthousiastelingen richtte de tafeltennisafdeling binnen de sportvereniging Snel en Lenig op. De gymzaal van de Rooms Katholieke School in de Kerkstraat werd gebruikt als oefenruimte. Anno 2014 is deze tafeltennisvereniging ‘still going strong’. Vele Wassenaarders proberen (of hebben dit de afgelopen jaren geprobeerd) de weg naar de tafeltennistop te vinden. Niet altijd met succes, maar wel altijd met veel plezier en grote inzet.

Ben je enthousiast geworden en wil je dit uitdagende en leuke spel ook gaan spelen: kom eens langs bij een training en ervaar het zelf. De tafeltennistraining vindt plaats op woensdagavond in Sporthal de Schulpwei, Dr Mansveldkade 1. Jongeren onder de 16 jaar trainen van 19.00 tot 20.30 uur. Van 20.30 tot 22.30 uur is er training voor 16+-ers. De training wordt verzorgd door een deskundige trainer in samenwerking met ervaren SEL-spelers. De kosten voor tafeltennis zijn minimaal. De contributie per half jaar bedraagt € 45,- voor de jongeren en € 50,- voor de ouderen.

Je kunt ook langs komen op 30 augustus 2014 van 10.00 tot 15.00 uur in Sporthal de Schulpwei. We organiseren dan een kennismaking met tafeltennis. De tafels staan klaar, tafeltennisbatjes zijn aanwezig. Enige vereiste is gepast schoeisel, dat wil zeggen gympen zonder zwarte zolen.
Graag zien we jullie op een van onze trainingen of op de kennismakingsbijeenkomst op 30 augustus.

Tags

Open DagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top