Skip to content

Gezellig Samen Winkelen, Een project van SMOW

24 augustus 20142 minute read

Wassenaar – Een van de projecten van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW, voorheen SWOW)) is “Samen Winkelen”. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit project.

“Samen Winkelen” is bedoeld voor mensen die moeilijk alleen de deur uitkomen en dit contact met de “buitenwereld” nodig hebben. Met een helpende hand van een vrijwilliger wordt het mogelijk om wat boodschapjes bij een supermarkt of in de Langstraat te doen en aansluitend een kopje koffie te gaan drinken. Het gaat er om dat de aanvrager doordat hij /zij wat assistentie krijgt zolang mogelijk zelfstandig boodschappen kan blijven doen en met enige regelmatig de deur uitgaat. Op deze manier blijft men de autonomie behouden.

De coördinatrice van “Samen Winkelen” zal zoveel mogelijk de beste “match” maken. Er wordt zo mogelijk gekeken of degene die gebruik wil maken van “Samen Winkelen” en de vrijwilliger dezelfde hobby of interesse hebben. Het kan gaan om een aantal losse keren boodschappen doen of om bijvoorbeeld een ( 1 a 2 uurtjes) afspraak om de week. Dit is aan de vrijwilliger en de deelnemer zelf. De deelnemer betaald € 2,50 per keer aan de SMOW. Vanwege het toenemend aantal aanvragen zijn wij naarstig op zoek naar vrijwilligers.

Wilt u meer informatie neem dan op dinsdag of donderdag tussen 9.30 en 14.00 uur contact op met de SMOW / Saskia van der Meer. Tel. 5117576

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top