Skip to content

Spectaculaire 112-dag Politie en Brandweer in Rijswijk

29 augustus 20142 minute read

Wassenaar – Maak kennis met het werk van de brandweer en politie! Kom op zaterdag 20 september tussen 10 en 16 uur naar de 112-dag Rijswijk aan de Treubstraat. De toegang is gratis.

Er zijn de hele dag spectaculaire demonstraties van politie en brandweer te zien. Zo geeft de politie een demonstratie met het “bike team”, de politiehonden en laten ze zien hoe een aanhouding verricht wordt. De brandweer laat zien hoe je veilig een ‘vlam in de pan’ dooft en hoe zij auto’s open knippen na een aanrijding. In een demowoning kun je ervaren dat je in de rook bij een brand niets meer ziet en dat een vrije vluchtweg en een vluchtplan van levensbelang zijn.

Er valt ook genoeg te zien én te doen voor jong en oud! Natuurlijk kun je de brandweerwagens, ambulance en politievoertuigen bewonderen. Ook de brandweermotor die in onze regio rondrijdt, uniek in Nederland! De Reddingsbrigade en de Stichting Historisch Brandweermaterieel zijn aanwezig met hun bijzondere materieel. Heeft u vragen over veiligheid in en om uw woning of brandveiligheid? Er is alle tijd om met de politie en brandweer te praten!

Win leuke prijzen!
Voor kinderen is er een leerzame speurtocht en zijn er een aantal bijzondere prijzen te winnen, waaronder een bezoekje aan de brandweerkazerne in Rijswijk! Zie voor meer informatie (twitter) @Brandweer_HGL en @polrijswijk of kijk op www.brandweer.nl/haaglanden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top