Skip to content

Het Weekend van Voorschoten

3 september 20142 minute read

Voorschoten – De 16e editie van Het Weekend van Voorschoten begint op vrijdag 12 september om 20.00 uur. Na de opening treedt LOS Nederpopcovers op. Het is het begin van drie dagen feest met veel activiteiten en veel te zien en te doen!

Zaterdag 13 september
Muziek, monumenten en vrijwilligers staan centraal op zaterdag 13 september. Vanaf 10.00 uur presenteren verenigingen en organisaties zich in de Voorstraat, Schoolstraat en op het Treubplein. De muziekdag wordt in de Evenementenhal, de Dorpskerk en bij Het Kruispunt gehouden. Voorschotense amateurs en professionals laten horen wat ze in huis hebben. Open Monumentendag voert langs de vroegere rijkdom van Voorschoten. Dit jaar vier nieuwe monumenten: de Bollenschuur aan de Veurseweg, de boerderijen aan de Molenlaan 5, Treubstraat 21-23 en het voormalige postkantoor/notarishuis aan de Voorstraat 39. Maar gevestigde namen als Kasteel Duivenvoorde, Berbice en Klooster Bijdorp ontbreken natuurlijk ook niet.

Zondag 14 september
Zondag kunst, cultuur én oldtimers. Kunst kopen? Het kan op de kunstmarkt die dit jaar een record aantal kramen telt van bijna 80. Professionals en amateurs tonen hun werk.

Zo’n 140 glanzende bolides, vrachtwagens, motoren en brommers staan in de Voorstraat opgesteld. Even terug naar toen!

Vanaf 13.00 uur tonen de centrumwinkeliers de herfst- en wintertrends tijdens drie modeshows in de Evenementenhal.

Daarna hebben de Lions Voorschoten een dienstenveiling ten bate van Stichting Voorschot! Een dagje met de burgemeester mee, een bezoek aan een onderzeeboot, proeven met een biersommelier? Het kan en er is nog veel meer! Gewoon bieden op de kavels van de Lions in de Evenementenhal! Op www.lionsvoorschoten.org is een overzicht van alle kavels te vinden.

Het volledige programma van Het Weekend van Voorschoten is gepubliceerd in het programmaboekje dat huis-aan-huis is verspreid en is te vinden op de website www.hetweekend.nl.

Tags

VoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top