Skip to content

Jazz Sociëteit Wassenaar opent seizoen 2014/2015

4 september 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 14 september opent de Jazz Sociëteit Wassenaar het nieuwe seizoen met een bijzonder & exclusief concert van Fay Claassen, één van de allerbeste zangeressen van Nederland. Samen met het Trio Peter Beets brengt zij het bijzondere programma ‘Ode aan Rita Reys’, als eerbetoon aan de vorig jaar overleden ‘Europe’s First Lady of Jazz’.

Het was niemand minder dan Ruud Jacobs -die naast zwager ook 60 jaar lang haar bassist was en tevens lid van Trio Peter Beets- die het initiatief nam Fay Claassen te vragen en samen Rita Reys te eren. Rita zelf beschouwde Fay Claassen als allergrootst hedendaags talent. Dus wie anders dan Fay kan dit programma beter brengen…

Fay Claassen is voor muziek wat Audrey Hepburn was voor de film: elegant en gracieus. Aldus de Amerikaanse pers. Zij heeft zich gespecialiseerd in het tot leven brengen van Chet Baker-songs. Maar ook haar improvisatievermogen wordt geprezen. Haar stem wordt daarbij een waar instrument.

Fay is momenteel woonachtig in Keulen en maakt inmiddels internationale furore, maar is én blijft een op en top Nederlandse musicienne.
In 2009 won zij de prestigieuze Edison Award in de categorie Jazz Vocaal waarvoor ze twee keer eerder was genomineerd. Als eerste won zij in 2007 de ‘Chet Baker Award’ en veroverde in 2006 een eerste plaats in de ‘All About Jazz Critics Poll’ in New York als beste ‘Vocal Release’ met haar album, “Two Portraits of Chet Baker”.

Met haar nieuwe CD “SING!” haalde zij de Amerikaanse Jazz bladen waaronder ‘JazzTimes’ en ‘Down Beat’ met lovende recensies en wordt de CD meermaals met vijf sterren beloond.
Fay heeft inmiddels zes CD’s gemaakt met gast solisten als Toots Thielemans, Mike Stern, Kenny Werner, Barry Harris en Bert Joris en als speciale gaste verscheen zij bij ondermeer Ivan Paduart en het Metropole Orkest, David Linx en Diederik Wissels en het Amsterdam Jazz Quintet. En met de WDR Big Band o.l.v. Michael Abene maakte zij een CD/DVD project getiteld “Improvise One”.
Fay Claassen – zang
Peter Beets – piano
Martijn van Iterson – gitaar
Ruud Jacobs – contrabas

Datum: zondag 14 september 2014
Aanvang concert: 17:00 uur
Zaal open: 16:00 uur
Kaarten in voorverkoop à €12,50 / aan de zaal à €15,-
Passe-partout voor alle acht concerten: enkel €75,- / dubbel €135,-
Meer informatie & voorverkoop vind u op www.jazzsocieteitwassenaar.nl

De Jazz Sociëteit Wassenaar vind u aan de Schoolstraat 6 Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top