Skip to content

Open monumentendag 2014 Wassenaar

4 september 20142 minute read

Wassenaar – Net als ieder jaar doet Wassenaar ook dit jaar mee met Open Monumentendag op zaterdag 13 september. Dat betekent dat tal van bijzondere monumenten en tuinen zijn opengesteld voor het publiek. De dag begint om 11.00 uur bij ’t Regthuys aan het Plein, waar burgemeester Jan Hoekema een nieuw monumenteninformatiebordje zal onthullen.

Speciaal in het kader van het thema ‘reizen’ zijn dit jaar twee monumenten geopend, namelijk het hoofdkantoor van de ANWB en Rijtuigencollectie Bellesteyn. Uiteraard doen ook veel andere monumenten hun deuren open. Bijzonder deze keer is dat de residentie van de ambassadeur van Iran aan de Rust en Vreugdlaan 5 meedoet. Het is een unieke kans om dit bijzondere landhuis De Wiltzangk uit 1915 te bezoeken. De architect en de aannemer hebben hier een ‘Oudhollands’ huis gebouwd, naar een ontwerp dat Engelse en Duitse invloeden verraadt. Het volledige programma is te raadplegen op de nationale site van de Open Monumentendag www.openmonumentendag.nl en kunt u downloaden.

Open monumentenavond
Aan de vooravond van Open Monumentendag organiseert het Comité Open Monumentendag van de Historische Vereniging Oud Wassenaer een thema-avond in Raadhuis De Paauw. Deze avond wordt gehouden op donderdag 11 september vanaf 20.00 uur in de Raadzaal (zaal open en koffie vanaf 19.30 uur). Het programma begint met een lezing van Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB, over de geschiedenis van de ANWB en haar hoofdkantoor dat op Wassenaars grondgebied staat. Verder zal wethouder Inge Zweerts de Jong voor het eerst de nieuw ingestelde Monumentenprijs uitreiken. Ook zal het eerste exemplaar van het themaboekje ‘Waar gaat de reis naartoe?’ worden uitgereikt. De avond wordt besloten met een drankje in de Spiegelhal. Belangstellenden worden hierbij van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De toegang is gratis.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top