Skip to content

Puur Natuur Markt op zaterdag 6 september 2014

5 september 20142 minute read

Wassenaar – Komende zaterdag zullen weer nieuwe standhouders de puur biologische en ambachtelijke markt in Wassenaar komen versterken. Zoals Arnold en Hilde Jansen van de duurzaam gevoerde Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt uit het Westland. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1885 en levert druiven in mooie kistjes, die je zo cadeau zou willen doen.

Met veel aandacht geproduceerde lokale producten, bij voorkeur uit Wassenaar, maar ook van ver daarbuiten, vind je op deze bijzondere markt. Er is weer heerlijke olijfolie uit Italië om in de keuken te gebruiken, maar ook zeep op basis van olijfolie.

Karin Starink is standhoudster voor deze ‘Savon de Provence’, die geproduceerd wordt in de kleine fabriek van de familie Marius Fabre. Ook deze fabriek wordt al door de vierde generatie geleid en produceert onder meer de ‘Savon de Marseille’, die al honderden jaren op dezelfde duurzame wijze wordt gemaakt, zonder enige kunstmatige toevoegingen.

Nieuw is aanstaande zaterdag ook een kraam met volop verse biologische groentes en vruchten van standhoudster Judith Bosse uit de Noordoostpolder. Aan de groei en bloei van deze producten is geen kunstmest of chemisch bestrijdingsmiddel te pas gekomen. Daarnaast is er ook honing uit Wassenaar te koop en vind je er de zelfgebakken taarten van één van de initiatiefneemsters van de markt, Nicole van Utenhove.

En dan is er nog een bijzondere stand met speelse kinderkleding en interieurtextiel van Mumami. Dit is een initiatief van ontwerpster Asmira Salkanovic. Met de door haar ontworpen handwerkproducten, uitgevoerd door Bosnische vrouwen in wol, katoen en zijde, combineert zij de vrolijkste ontwerpen met traditioneel handwerk.

Bij zoveel mooie en bijzondere producten is het zeker de moeite waard om zaterdag tussen 10 en 17 uur even langs de Puur Natuur Markt aan de Van Hogendorpstraat te gaan.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top