Skip to content

Heel Wassenaar leeft mee met “De 15”

12 september 20143 minute read

Wassenaar – Zondag 5 oktober is Wassenaar voor de 2de maal gastheer van het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland. Zo’n 400 lopers rennen van De Kieviten naar De Paauw en door de Landgoederen-route naar De Kieviet om via het dorp terug te keren naar de Dr. Mansveldtkade.

Het is voor de lopers natuurlijk super-stimulerend om langs de route toegejuicht en aangemoedigd te worden. De 100 verkeersbegeleiders doen hier uiteraard actief aan mee, maar de organisatie roept alle Wassenaarders die langs de route lopen op om met muziek, toeters en bellen de lopers tot hogere snelheid aan te jagen. “Bij een rondje Vlietlanden loop je in je eentje door een lege polder en bij de Marathon van New York staan honderdduizenden supporters langs de route” zegt voorzitter Bernard Menken. “Dat laatste willen wij in Wassenaar dus ook. De 15 is een prachtige kans om Wassenaar als sportieve en enthousiaste gemeente op de kaart te zetten. Daar kunnen alle Wassenaarders aan bijdragen en van genieten.” vervolgt hij. Bernard roept iedereen op om tussen 15.15 en 17.00 langs de route geluid te maken en aan te moedigen. “Hoe leuk is het voor de lopers als je langs muziek en enthousiaste mensen rent. Vorig jaar stond er een band op de kop van de Langstraat en hadden kinderen op de Konijnenlaan een disco in de voortuin gezet. Maar op veel meer plekken was muziek en overal stonden groepjes mensen. Lopers vonden dat fantastisch, dus voor dit jaar geldt: Hoe meer hoe beter. Op het halverwege punt, bij Tennisclub Oud Wassenaar, wordt fruit uitgedeeld en komen de lopers 2 keer langs. Grote kans dat het op de Groen van Pinsterenlaan een gezellige boel wordt. Als je vanuit Zuid terugfietst naar De Kieviten, blijf dan uit de buurt van de route. Verleden jaar waren meefietsende supporters het grootste risicofactoren.” De route is op de website www.de15vanwassenaar.nl te bekijken.

De route wordt ook opgenomen in de bewonersbrief die de Gemeente komende week in heel Wassenaar verspreidt. Bernard wil graag de prettige samenwerking met de Gemeente en de Politie aanstippen. “Verleden jaar hebben ze ons fantastisch gecoached, begeleid en ondersteund, want wij gingen er eigenlijk helemaal blanco in. Wegafzettingen, routebegeleiding, ruimte voor hulpdiensten en veel andere zaken waren voor ons volkomen nieuw. Koos Slagtveld, Marjorie van den Tol, Arie Meyvogel en Ron Gunterman hebben ons op allerlei vlakken fantastisch ondersteund. Het is voor ons echt een zegen dat Gemeente en Politie ons initiatief omarmd hebben en ons zo goed faciliteren.” Zo sluit Bernard af.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top