Skip to content

Piepschuim te gast bij Midvliet

18 september 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 21 september om 12:30 uur hoor je in Kakafonie bij Midvliet FM een telefonisch interview met Cor Burger, de zanger van Piepschuim.

Piepschuim is ontstaan toen Cor Burger Jacco Westeneng tegenkwam op een slecht feestje, waardoor er veel tijd was om over Cors grootste plannen te hebben om met de zeven liedjes die hij op dat moment had de wereld te veroveren. Met die zeven liedjes hebben ze zich onder de naam Piepschuim ingeschreven bij een singer-songwriterwedstrijd. Daar kwamen ze Robbert Koekoek tegen die ook wel oren had naar de grootste plannen met nog steeds dezelfde zeven liedjes.

Na enkele eerste avonturen op muziek- theater- en cabaretwedstrijden (o.a. Nederpopprijs, Camaretten), allerhande festivals (o.a. Oerol, Festival Boulevard) en als voorprogramma (De Kift, Stuurbaard Bakkebaard) gebeurt waar de jongens met al hun grote plannen al enkele jaren van dromen. Impresario Jacques Senf in eigen persoon komt naar Piepschuim kijken en besluit dat deze groep in zijn stal opgenomen moet worden – en wel meteen. Cor Burger, Jacco Westeneng en Robbert Koekoek zeggen alle drie al hun andere werk op en storten zich volledig op Piepschuim.

In het seizoen 2010 start Piepschuim met zijn eerste theatertournee Opgenomen. Van elke voorstelling wordt een geluidsopname gemaakt. Deze opnames werden na de voorstelling aan elke bezoeker gratis verstrekt. Uit 150 voorstellingen zijn er 4 uitgekozen om een cd (Opgenomen Live) van samen te stellen. Daarna volgde de tournee van In veel te strakke broeken. Voor dit programma werkte Piepschuim samen met Bart Oomen, Eric Koller. Intussen speelt Piepschuim nog steeds op de grote en kleine festivals zoals: Festival Boulevard, Zwarte Cross, Mundial, en Oerol. En elk jaar wordt er weer een nieuwe zomervoorstelling gemaakt. In 2013 speelde Piepschuim de voorstelling Goedgebekt, die de verrassing van Oerol 2013 is geworden. In 2014 ging Piepschuim wederom naar Oerol met de voorstelling Zo doen we dat hier! Wederom zien ruim 6000 bezoekers de voorstellingen van Piepschuim.

Sinds januari 2014 is Piepschuim weer in de theaters te zien met het derde avondvullende theaterprogramma ‘Op Recept’, dat 16 oktober officieel in première gaat in Bellevue Amsterdam. Voor dit programma is regie gevraagd van Silvester Zwaneveld, onder meer bekend van Arie en Silvester.

Op zondag 21 september kun je om 12:30 uur nader kennismaken met Piepschuim en uiteraard hoor je muziek van hun laatstverschenen cd.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top