Skip to content

Geef voor dieren tijdens collecteweek Dierenbescherming

20 september 201459 second read

Wassenaar – Al 150 jaar zet de Dierenbescherming zich met hart en ziel in voor een beter welzijn voor alle dieren in Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat de Dierenbescherming dit enkel kan doen door de inzet van vrijwilligers én met de financiële steun van particulieren en organisaties. De Dierenbescherming is namelijk geen overheidsinstelling. Daarom is de jaarlijkse collecteweek ook zo belangrijk voor de organisatie. Dit jaar gaan de collectanten vanaf 28 september tot en met Werelddierendag, 4 oktober, op pad.

Dierenbescherming Haaglanden geeft voorlichting op scholen, vangt in haar eigen konijnen- en knaagdierenopvang zo’n 500 dieren per jaar op, levert een bijdrage aan het inperken van de zwerfkattenpopulatie en stimuleert gemeenten in haar werkgebied tot diervriendelijk beleid. Daarnaast spelen de inspecteurs van de Dierenbescherming in samenwerking met de Dierenpolitie een belangrijke rol bij het onderzoeken en voorkomen van dierenleed.

De opbrengst uit de collecte in de regio Haaglanden wordt onder meer gebruikt voor dit nuttige werk en stelt daarbij de Dierenbescherming in staat meer te doen aan het bestrijden en voorkomen van dierenleed.

Denk daarom met dierendag niet alleen aan uw eigen dieren, maar geef aan de collectant van de Dierenbescherming voor de dieren die het minder getroffen hebben!

Tags

CollecteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top