Skip to content

De St. Jozefschool krijgt voor de tweede keer het School op Seef-label uitgereikt

25 september 20142 minute read

Wassenaar – In 2010 kreeg de St. Jozefschool voor de eerste keer het School op Seef label uitgereikt. Op vrijdag 26 september om 11.00 uur reikt wethouder Bert Doorn opnieuw het certificaat uit aan de directeur Jos Dohle.

Onze school vindt het belangrijk dat onze leerlingen zich veilig, verantwoord en vaardig in het verkeer kunnen bewegen. Daarom verbindt onze school zich aan het Zuid-Hollandse programma SCHOOL op SEEF, hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Het motto is dan ook: “kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer”

Concreet betekent dit, dat onze school jaarlijks veel aandacht besteedt aan verkeerseducatie en zich, samen met gemeente en ouders, inspant voor een verkeersveilige schoolomgeving. Onze school werkt hierin samen met de Schooladviesdienst, de gemeente en de ouders.

Het aanbieden van kwalitatief hoogwaardig verkeersonderwijs op onze school past binnen het landelijke streven naar ‘Permanente Verkeerseducatie’. Daarmee wordt beoogd dat alle verkeersdeelnemers de verkeersregels kennen, vaardigheden leren en algemene normen en waarden in het verkeer aanhouden. Voor kinderen in het basisonderwijs vraagt dit vanzelfsprekend veel inzet, zowel in het onderwijs als in de opvoeding. “Dit herlabelen bevestigt dat verkeer en veiligheid op onze school al lange tijd consequent hoog in het vaandel staat”, aldus directeur Jos Dohle.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top