Skip to content

Drie kunstenaars exposeren in oktober 2014 in Galerie in de Molen

25 september 20142 minute read

Wassenaar – Van zaterdag 27 september t/m zondag 26 oktober zullen bij de Kunstgroep Wassenaar in de Wassenaarse Windlustmolen keramiek, brons en glas van Marianne Hartemink , schilderijen van Leo Schepens, en sieraden van Malou Paul tentoongesteld worden. Thea Messemaker, kunstambassadrice in Wassenaar zal deze expositie a.s. zaterdag om 16.00 uur feestelijk openen.

Marianne Hartemink exposeert gestyleerde bronzen figuren naast bijna abstracte druppelvormige objecten. Van keramiek zijn er schalen en wandreliëfs in blauw, turquoise en wit. Nieuw in haar werk is de combinatie van keramiek en glas; robuuste aardewerk potten zijn voorzien van een fragiele opengewerkt glazen kraag. Bijzonder zijn haar grote planeten en bolvormen van keramiek voorzien van kleurrijke glazuren. Deze zijn te zien geweest op de grote bloemententoonstelling op de Keukenhof.

Leo Schepens schilderijen kenmerken zich door een centrale compositie . “Ik heb een fascinatie voor tekens en symbolen vanwege hun archetypische karakter, zeg maar een soort oerbron”. In de Galerie zal er een ondermeer de serie ‘De Maanden’ komen te hangen, waarbij goed zichtbaar is dat kleuren een belangrijke rol spelen. Zo start de serie met ‘januari’ in een donker antracietblauw, wordt vervolgens steeds lichter naar de zomer toe en eindigt in warme , donkere herfstkleuren. Inspiratie vindt Leo in Frankrijk, waar hij vele Romaanse kerkjes bezoekt, die getekend zijn door de tand des tijds. Deze ’tijdsluier’ spreekt zeer tot zijn verbeelding en vormt inmiddels een kenmerkend onderdeel van zijn werk.

Malou Paul startte in 2011 haar eigen sieradenlabel. Haar sieraden die zij nu exposeert in de Molen kenmerken zich door een nostalgisch gevoel. Enerzijds wordt dit bereikt door het (her) gebruik van materialen zoals oude deurknoppen en zink, oude ansichtkaarten en wol, die Malou combineert met edele metalen. Anderzijds doordat Malou haar inspiratie vindt bij rouwsieraden, Victoraanse sieraden en klederdrachten. Ook de natuur is voor de kunstenares een onuitputtelijke bron voor prachtige vormen en kleuren. “Naast het stukje geschiedenis dat ik graag in mijn sieraden leg, blijf ik in mijn werk zoeken naar nieuwe vormen en materialen om zo tot unieke creaties te komen”, aldus de gedreven kunstenares.

Het weekeinde van 27 en 28 september zijn de 3 kunstenaars in Galerie in de Molen om uitleg over hun werk te geven. Voor meer info en openingstijden zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top