Skip to content

Een zomerse boottocht het SMOW vrijwilligersuitje

26 september 20142 minute read

Wassenaar – Een stralende zon hoog aan de hemel. Als ik aankom op de beestenmarkt in Leiden zie ik al een groep enthousiaste vrijwilligers staan voor Rederij Rembrandt. De schippers zullen ons deze middag vanaf het water Leiden laten zien. Lekker gekeuvel op de boot, nieuwe gezichten en oude vertrouwde
gezichten. Twee vrijwilligers, dhr. de Boer en dhr. Gladpootjes vertellen dat ze per oktober al 25 jaar voor Tafeltje-Dek-Je rijden. Ik denk: ‘wat een prestatie, inzet en vitaliteit tonen deze vrijwilligers’. Onze nieuwe vrijwilligers zijn verrast en dankbaar dat ze een uitje van de SMOW krijgen. In de tussentijd varen we onder 26 bruggen door.

Volgens afspraak zouden we bij het steegje bij Koetshuis de Burcht worden afgezet voor een borrel. Er ging even wat mis maar de schipper heeft ons met een kleine omweg keurig afgezet op de afgesproken plek. Complimenten voor de schipper die de 20 ton wegende rondvaartboot achteruit varend aan de kant wist te zetten.

Bij het Koetshuis de Burcht aangekomen mogen we op het terras gaan zitten. De serveersters voorzien iedereen snel van een drankje en hapje. Marianne Mewissen namens de Raad van Bestuur en ondergetekende delen een bedankje uit aan de vrijwilligers. Heel voldaan en iedereen gedag zeggend vertrek ik naar huis.

Nogmaals iedereen bedankt voor de inzet van het afgelopen jaar. En hopelijk volgen er nog veel plezierige jaren. Voor de vrijwilligers van de SMOW die er niet bij konden zijn, uw cadeautje kunt u komen ophalen op het kantoor.

Een zonnige groet,

Remke van Rooden
sociaal werker
SMOW

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top