Skip to content

Positieve droomavonden over Wassenaar in 2025

26 september 20142 minute read

Wassenaar – Een wand volgeplakt met mooie wensen voor Wassenaar in 2025. Dat is de opbrengst van twee gespreksavonden met inwoners die allen actief zijn in het maatschappelijk middenveld. De droombijeenkomsten die de gemeente deze week hield op weg naar de nieuwe Structuurvisie 2015-2025 zijn positief verlopen. Onder leiding van medewerkers van de Werkorganisatie Duivenvoorde gingen in Duinrell Plaza zo’n 70 genodigden met elkaar in gesprek over de toekomst van de gemeente.

Samen met inwoners, ondernemers en instellingen van Wassenaar stelt de gemeente de komende periode de ‘Structuurvisie 2015 – 2025’ op. Wethouder Leo Maat van Ruimtelijke Ordening noemt de inbreng van de droomsessies waardevol. “Het is goed om te zien en te horen van Wassenaarders welke kant we het beste op kunnen gaan. Sommige waren heel uitgesproken in hun mening. Niet alle dromen komen uit. Maar hardop dromen en ideeën kenbaar maken kan wel zorgen voor wederzijds begrip.”

De deelnemers aan de droombijeenkomsten reageren positief op het initiatief dat de gemeente met ze wil praten over de toekomst en luistert naar wat er speelt. Alle dromen zijn letterlijk opgeschreven op flip-overs. Vervolgens schreef iedereen een persoonlijke droom op een A4’tje waarna men stickers kon plakken op de meest aansprekende dromen. Zo is in één oogopslag te zien waar de voorkeuren liggen.

Alle reacties, wensen en meningen van inwoners worden gebundeld in een gezamenlijk toekomstbeeld van de Wassenaarse samenleving over de gemeente. De uitkomsten van deze droombijeenkomsten worden meegewogen bij het opstellen van de nieuwe structuurvisie en van de sectorale beleidsvisies voor economie, groen en water, wonen en verkeer, waar de gemeente de komende tijd aan werkt.

Iedere Wassenaarder is nog tot en met 30 september in de gelegenheid om mee te denken over de toekomst van de gemeente. Dit kan door een mail te sturen naar structuurvisie@wassenaar.nl. Meer informatie en bijbehorende documenten zijn te lezen via www.wassenaar.nl/structuurvisie

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top