Ga naar hoofdinhoud

Rijnlands Lyceum Wassenaar haalt 2500 euro op voor Make-A-Wish

26 september 20142 minute read

Wassenaar – Vorige week donderdag, 18 september jl, vond de traditionele, jaarlijkse sportdag van het Rijnlands Lyceum Wassenaar plaats. De hele dag werd er volop gesport bij voetbalvereniging Graaf Willem II die de sportvelden kosteloos voor het goede doel ter beschikking stelde. Het was een prachtige zomerse dag waarbij de Stichting Make-A-Wish Nederland centraal stond. De Rijnlanders sportten namelijk niet alleen voor hun eigen plezier, maar ook om iets voor andere kinderen te kunnen betekenen.

Onder leiding van de teamcaptains gingen alle teams voor aanvang van de sportdag op pad voor sponsors. En die vonden ze in grote getale. Het team ‘The Warriors’ was het allerbeste in het vinden van financiers en zij ontvingen vrijdag 26 september jl uit handen van vrijwilligers van Make-A-Wish regio Haaglanden een prijs. Ook de Voorschotense Nadine Rapmund viel met haar inzamelingsactie in de prijzen: niemand had in z’n eentje zoveel geld bij elkaar weten te halen als zij!

Vier kinderen, vier wensen.
Dankzij de enthousiaste inzet van ‘The Warrios’, Nadine, docent Bewegingsonderwijs Driss Rahouani (hij werd door Njoy Fitness ‘gesponsord’), mevrouw Van Noort, mevrouw Van Leeuwen, de leerlingen van 4 HAVO en álle andere Rijnlanders kwam het totaalbedrag op bijna 2500 euro.
Aangezien 2500 euro een mooier bedrag is dan bíjna 2500 euro, besloot de schoolleiding van het Rijnlands het bedrag naar boven af te ronden. En dat is mooi, want daardoor kunnen niet drie maar zelfs vier kinderen in de leeftijd tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte hun wens zien uitkomen.

Vervul ook een wens.
Bent u geïnspireerd door het bovenstaande en wilt u ook een wens laten uitkomen? Dat kan!

Make-A-Wish Nederland werkt eraan om álle kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte een wensvervulling te geven. Naast tijd en aandacht is ook geld nodig om die wensen te vervullen. Want behalve het regelen van alle praktische zaken rondom de wens, neemt Make-A-Wish Nederland ook alle kosten voor haar rekening. Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer wensen er jaarlijks vervuld kunnen worden.

Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 5.000 levensbedreigend zieke kinderen hun allerliefste wens. Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van bijna 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage.

Tags

RLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top