Skip to content

Al 150 jaar Dierenbescherming dankzij uw steun

27 september 20142 minute read

Wassenaar – Dit jaar bestaat De Dierenbescherming 150 jaar. In 1864 nog begonnen als ‘De ‘s-Gravenhaagsche Vereeniging tot Bescherming van Dieren’, inmiddels uitgegroeid tot de grootste dierenbeschermingsorganisatie van Nederland. Mede dankzij uw steun geven we dieren een stem en bestrijden we onrecht tegen dieren. Helaas is ons werk na 150 jaar niet klaar. Hardnekkige oude- en steeds weer nieuwe bedreigingen zorgen ervoor dat dieren ook vandaag de dag onze bescherming keihard nodig hebben. En om die bescherming zo goed mogelijk te kunnen blijven geven komen ook dit jaar onze collectanten weer bij u aan de deur om een bijdrage te vragen. Mogen de dieren weer op uw steun reken? Dank u wel! De collecteweek voor De Dierenbescherming is van 28 september tot en met 4 oktober (Wereld Dierendag).

Op 25 augustus 2014 bestond de Dierenbescherming precies 150 jaar, een overzicht van onze historie is terug te vinden op onze website. Van het eerste succes, het afschaffen van de hondenkar, tot het Beter Leven keurmerk, waardoor miljoenen dieren het beter hebben in de vee industrie, en het verbod op het afschieten van zwerfkatten. Er is veel bereikt, maar er is helaas ook nog veel te doen en dat kan niet zonder uw steun. De Dierenbescherming is geen overheidsinstelling en is afhankelijk van leden, donaties, sponsoring en uw gift tijdens de collecteweek. We zijn dan ook dankbaar voor uw steun en voor de tienduizenden vrijwilligers die gedurende deze week voor ons op pad gaan met de collectebus.

Traktatie
We vieren ondanks onze verjaardag geen groot feest, daarvoor is er nog teveel te doen en is er nog teveel dierenleed. Toch willen we u dit jaar trakteren tijdens onze collecte en dat kan dankzij een bijdrage van onze trouwe partner de Nationale Postcode Loterij. Geeft u iets aan onze collectant, dan krijgt u een kraskaart waarmee u kans maakt op mooie prijzen.

Collecto-app
Collectanten van de Dierenbescherming nemen dit jaar naast hun collectebus ook hun smartphone mee langs de deuren. De nieuwe Collecto App biedt praktische ondersteuning en faciliteert de collectanten terwijl ze op pad zijn. Zo laat de App zien hoeveel kilometers er zijn afgelegd en kan men in de App aangeven wie er niet thuis waren of geen contant geld voorhanden hadden zodat er later in de week nog een poging ondernomen kan worden. Collecto werd ontwikkeld door Stichting Collectenplan, een samenwerkingsverband van alle 26 landelijke collecterende goede doelen, waaronder de Dierenbescherming. De applicatie kan gratis worden gedownload voor iPhone en Android.

Tags

CollecteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top