Skip to content

Het geheim van paus Franciscus

29 september 20142 minute read

Wassenaar – Donderdag 9 oktober 2014 is prof. dr. P.J.J. van Geest te gast in de Koorruïne van de Dorpskerk van Wassenaar, met een lezing over paus Franciscus.

In anderhalf jaar wist paus Franciscus door zijn toegankelijkheid, benaderbaarheid, eenvoud en doortastendheid niet alleen de wereld te veroveren maar ook concrete hervormingen door te voeren in de Romeinse Curie. Zijn authenticiteit en hervormingsgezindheid leidde al tot de uitspraak van een protestants theoloog dat met pausen zoals Franciscus de Reformatie waarschijnlijk niet zou zijn ontstaan.

Wat is het geheim van het ‘succes’ van de huidige paus? In de lezing zal worden ingegaan op zijn ontwikkelingsgang als jezuïet, zijn vorming als leider en zijn visie op de wereld en de rol van de kerk hierin om zijn ‘geheim’ te ontrafelen.

Prof. dr. P.J.J. van Geest studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde in Leiden en filosofie en theologie in Rome. Hij is hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan Tilburg University en bijzonder hoogleraar Augustijnse Studies aan de VU.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.
Opgave : Marianne Karman, telefoon 070-5115705 (na 17.00 uur).
E-mailadres: karmanmarianne@gmail.com of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top