Skip to content

Wegmarkering schoolzone voor spookrijders of toch niet?

2 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Gisteravond kregen wij van één van onze volgers, Rob Schomper, bovenstaande foto opgestuurd. Een vreemde wegmarkering die is aangebracht op de Anemonenweg om het einde van de schoolzone aan te geven. Op onze social media kanalen Facebook & Twitter werd het al snel een “hot-topic” over hoe de gemeente dit had kunnen laten gebeuren. Vanochtend kwam de gemeente echter met een verklaring dat de wegmarkering blijkbaar juist is aangebracht.

Verklaring gemeente
“Er is enige onduidelijkheid over een aangebrachte wegmarkering. Er is hier geen sprake van een fout. De markering op deze wijze geeft het ‘einde van de schoolzone’ aan. De markering kan niet worden omgedraaid, want dan zou dit juist ‘het begin van de schoolzone’ markeren. Normaal valt de omgedraaide markering niet op, doordat het doorgaans een tweerichtingsweg is. Nu dit niet het geval is valt het op.”

Andere reacties
Op Facebook zegt een volger het volgende: “Jammer gemeente, gemiste kans voor deze uitleg. Vanwege het éénrichtingsverkeer is deze markering die “einde schoolzone” moet aangeven op betreffende locatie totaal onzinnig. Bij een tweezijdig bereden rijbaan kan het wel. Hier had verkeersbord J22, zoals bijgevoegd, maar dan einde schoolzone op zijn plaats geweest. Komende vanaf de Twickelstraat / Ter Weerlaan is de markering wel goed. Dit tevens aan onze verkeerskundige laten zien en die zegt exact hetzelfde! Ja we weten waar we het over hebben omdat dit een onderdeel is van ons vakgebied”

Kees Onvlee, rijschoolhouder, zegt tevens dat het de veiligheid niet ten goede komt: “De plek is erg onhandig voor de motor en bromfietsbestuurders. De witte markering kan erg glad zijn.”

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening laat dus een reactie achter onder dit bericht of via Facebook of Twitter.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top