Skip to content

Daniel Wayenberg 85 jaar jong: Nederlands oudste meesterpianist

8 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Op 11 oktober dit jaar is het precies 85 jaar geleden dat hij werd geboren: Nederlands oudste meesterpianist Daniel Wayenberg. Hij is nog altijd bijzonder actief. Met zijn 77 jaar podium ervaring zijn zijn concerten een belevenis voor jong en oud! In november treedt Daniel Wayenberg met zijn muzikale vrienden op in 5 grote concertzalen in Nederland.

Daniel Wayenberg zal verschillende solo stukken en quatre mains spelen met het jonge pianotalent Martin Oei. Daarnaast treden de vrienden Yana Boukoff (mezzosopraan) en Pieter Vis (bas-bariton) op tijdens de concerten.

De concerten zullen plaatsvinden in:
Kasteel Wittenburg, Wassenaar, 14 november
Het Concertgebouw, Amsterdam, 16 november
TivoliVredenburg, Utrecht, 21 november
Muziekgebouw Eindhoven, 22 november
Edesche Concertzaal, Ede, 23 november

Wayenberg won een grote prijs bij het Marguerite Long concours in Parijs en brak in 1949 internationaal door. Daniel heeft in het verleden naam gemaakt als invaller bij
pianoconcerten. Hij kent nog altijd tientallen pianoconcerten uit het hoofd, inclusief de orkestpartijen. Hij heeft met de grootste orkesten ter wereld gespeeld, zoals het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest. De afgelopen jaren trad hij vaak quatre mains op met het jonge pianotalent Martin Oei, voor onder andere Koningin Maxima in mei dit jaar. Vorig jaar nam hij een CD op met mezzosopraan Yana Boukoff, Zij is eveneens van de partij tijdens de tournee in november dit jaar.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top