Ga naar hoofdinhoud

Rijnlands Lyceum Wassenaar organiseert Public Speaking Contest

8 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Zet woensdag 8 oktober en donderdag 9 oktober a.s. in uw agenda. Want……Ook dit jaar organiseert het Rijnlands Lyceum Wassenaar haar traditionele Public Speaking Contest. Daarin strijden de leerlingen van het Rijnlands om de felbegeerde titel van beste spreker in het Engels in het openbaar. Zij staan op en steken hun nek uit om het publiek van hun mening te overtuigen.

In een speech van vijf minuten betogen de leerlingen in het Engels een zelfgekozen stelling. Daarna beantwoorden zij vragen uit het publiek om hun stelling verder te onderbouwen. De speeches zijn zorgvuldig voorbereid onder begeleiding van de docenten Engels. Tijdens de wedstrijd zal een wijze jury van oud-Rijnlanders en ervaren public speakers de bijdragen beoordelen. En er staat wat op het spel: de winnaars van het Public Speaking Contest op het Rijnlands zullen de school vertegenwoordigen in de nationale rondes. Op woensdag 8 oktober a.s. strijden de leerlingen van de onderbouw (juniors) tegen elkaar; op donderdag 9 oktober a.s. laten de leerlingen van de bovenbouw (seniors) van zich horen.

De bijdragen van de leerlingen zijn actueel, doordacht en soms provocatief: de titels variëren van Nuclear Energy Is The Future tot Inner Beauty Doesn’t Count. Wilt u weten of er een nieuwe Winston Churchill of Hillary Clinton zal opstaan onder de Rijnlanders? Kom dan op 8 en 9 oktober naar het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Iedereen is welkom. Aanvang op beide avonden: 19.30u.”

Tags

RLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top