Skip to content

Voorleeswedstrijd op de Kievietschool

14 oktober 201457 second read

Wassenaar – Op de Kievietschool zitten allemaal leeskanjers en dat was afgelopen week goed te merken! In het kader van de Kinderboekenweek vond op donderdag 9 oktober 2014 de finale van de voorleeswedstrijd plaats op de Kievietschool.

De leerlingen van groep 5 t/m 8 konden zich inschrijven om mee te doen aan de wedstrijd. Hiervoor moesten ze een boek uitkiezen, een korte samenvatting geven en een stukje voorlezen. Er werd o.a. gelet op intonatie, volume en presentatie. Op woensdag 8 oktober waren de voorrondes in elke klas. Hier werden de nummers 1 en 2 uitgekozen die voor hun groep naar de finale zou gaan.

Tijdens de finale zaten alle kinderen van de school in de gymzaal. De, in totaal, tien finalisten kwamen het podium op en lazen één voor één een stukje voor uit het door hen gekozen boek. Wat deden ze dit goed! Een echte jury, bestaande uit leerlingen van de school en een leerkracht, beoordeelden de finalisten. Doordat er zoveel boeken aanbod zijn gekomen, hebben veel kinderen een indruk gekregen van verschillende soorten schrijvers, verhalen en illustrators. De winnaars van de voorleeswedstrijd kregen een leesboek uitgereikt. De andere toppers kregen een aardigheidje. www.kievietschool.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top